Bingöl'e 6 Yeni Park Müjdesi

Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan, kentte 6 yeni park yapimina start verildiginin müjdesini verdi. Yeni parkalarla birlikte kentteki yesil alan miktari 1 milyon metrekareye ulasacak.

Bingöl'e 6 Yeni Park Müjdesi
Daha yasanilabilir bir Bingöl hedefi dogrultusunda, 70 dönümlük eski DSI Parkinin dönüstürülmesi, Çapakçur Viyadügü girislerindeki peyzaj ve mimari çalismalar, Kültür Mahallesi Tepe Basi Projesi, Kültür Parki yürüyüs yollari, Yenisehir Mahallesi Modern Park Projesi, çarsi merkezindeki peyzaj çalismalariyla kente yeni bir görünüm kazandiran Baskan Arikan, yeni sosyal yasam alanlari insa etmeyi sürdürüyor.

Sosyal alana 40 milyon liralik yatirim

Belediye Baskani Erdal Arikan, yaptigi açiklamada, saha arastirmalari neticesinde uygun görülen mahallelerde 6 yeni park yapim isine basladiklarini bildirdi. Fiziki yapim çalismalarinin yakin zamanda baslayacagini vurgulayan Baskan Arikan, 23 bin metrekareyi askin alana sahip yeni sosyal yasam alanlari insa edeceklerini ifade etti.

40 milyonu askin yatirim tutariyla, Kültür Mahallesi Afatlar Caddesi, Inali Mahallesi Senlik Sokak, Recep Tayyip Erdogan Mahallesi Akdeniz Caddesi, Mirzan Mahallesi, Inali Mahallesi Botanik Sokak ve Kültür Mahallesi 205 Sokakta yeni parklarin insa edecegini kaydeden Baskan Arikan, ’’Peyzaj çalismalari, kent mobilyalari, çocuk oyun alanlari, yürüyüs yollari, altyapi yagmur suyu mazgallari ve drenaj hatlari, dekoratif aydinlatma sistemleriyle yepyeni alanlar olusturuyoruz. Çocuklarimiz güven içerisinde oynasin, vatandaslarimiz huzur içerisinde vakit geçirsin, her yas grubundan vatandasimizin kullanimi için uygun standartlarda parklar insa edecegiz. Bu parklarimizi kent estetigine de uygun olarak tasarladik. Parkimizin yapim süreci tamamlaninca hem vatandaslarimizin sosyal yasam alanlarina yönelik ihtiyaçlarini görecegiz hem de bu bölgelerimizin çehresinin degisimini saglayacagiz. Parklarimizi, spor alanlarimizi, yesil alanlarimizi artirmaya devam ediyoruz. Biz söz verdigimiz gibi, daha yasanilabilir bir Bingöl insa etmek için gecemizi gündüzümüze katip çalisiyoruz” dedi.

Yesil alan ihtiyaci bulunan mahallelere yönelik çalismalarin da sürdürülecegini vurgulayan Baskan Arikan, ’’Bazi mahallelerimizdeki yesil alan miktarini yükseltmek, yeni parklar insa etmek için planlamalarimizi yapiyoruz. Yenisehir Mahallemizin park sorununu, eski özel idaresi alanina yapacagimiz modern park ile asiyoruz. Buradan hem mahallemiz ve çarsi merkezimiz istifade edecek. Ilimize kazandirdigimiz 6 yeni parkimizin vatandaslarimiza ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum’’ diye konustu.

Kaynak: İHA