Artik Onlarin Da Plakasi Var

Tekirdag’in Çerkezköy ilçesinde kayit altina alinarak plaka verilen çekçekçiler, topladiklari atiklarla geri dönüsüme ve ekonomiye dogrudan katki saglayacak.

Artik Onlarin Da Plakasi Var
Tekirdag’in Çerkezköy ilçesinde belediye tarafindan hayata geçirilen uygulama kapsaminda çekçekçiler, kayit altina alinarak plaka ve kimliklerine kavustular. Yeni ve renkli arabalar, plaka, kimlik ve yelek verilen çekçekçiler, topladiklari atiklarla geri dönüsüme ve ekonomiye dogrudan katki sagliyor. Çerkezköy Belediyesi’ne kayit olarak yeni plakasina ve kimligine kavusan Zeki Sevgili, topladiklari atiklarla geri dönüsüme katki saglamanin verdigi mutlulugu aktardi. Atiklari bir depoya koyarak biriktiren ve haftalik olarak geri dönüsüm tesisine gönderen Zeki Sevgili, günde 10 ila 12 kilometre mesafe kat ediyor.

“Kaçakçilik bitti”

Yaklasik 15 senedir bu isi yapan Zeki Sevgili, kaçak çalisanlarin da yeni uygulama ile ortadan kaldirildigini söyledi.

Kaçak çalisanlar nedeniyle kazanamadigini dile getiren Sevgili, zabitalarin denetimlerini artirmasiyla birlikte kaçak çekçekçilerin de ortadan kalktigini ifade etti.

Sevgili, “15 sene oldu ben bu isi yapiyorum. Allah bin bereket versin. Eskiden kaçak çalisanlar vardi, mal bulamiyorduk. Günde 2 posta yapiyorum yetiyor bana. Onlar kaçak çalistigindan dolayi biz geri dönüsüme gönderecek kagit bulamiyorduk. Simdi çok rahat. Kaçakçilik da bu sayede bitmis oldu. Zabitalarimiza da çok tesekkür ediyorum. Denetimlerini siklastirarak kaçak çalismaya müsaade etmiyorlar. Allah razi olsun belediyemiz güzel bir etkinlik yapti. Bize plaka verdi, araba verdi. Yarin öbür gün plakamizi kaynak yaptirarak motorumuza takacagiz” dedi.



5 ila 10 kilometre arasi mesafe kat ediyor

Günde 5 ila 10 kilometre mesafede atik topladigini belirten Sevgili, “Geri dönüsüm tesisindeki agabeyimiz paramiz kalmadigi zaman bize borç da veriyor. Ben kizimla birlikte yasiyorum. Ben mali toptan veriyorum. Elime toplu para geçiyor. Sükürler olsun kazaniyoruz. Ucu ucuna geçiniyorum. Sabah kalkiyorum öglene kadar çalisiyorum. Sonra aksam da 4-5 gibi çalisiyorum. Günde 5-10 kilometre arasi mesafe kat ediyorum. Is oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA