ALTSO'da Safaricilerin Sorunlari Konusuldu

Antalya’nin Alanya ilçesinde son günlerde gündemden düsmeyen safari kazalariyla ilgili sektörünün sorun ve çözüm önerileri ALTSO’da toplantida ele alindi.

ALTSO'da Safaricilerin Sorunlari Konusuldu
Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi’nda yapilan toplantiya Alanya Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Jandarma Komutani Binbasi Hüseyin Direk, Belediye Baskan Yardimcisi Ali Yenialp, TÜRSAB Alanya BYK Baskani Kerim Sarikaya, ALTID Baskani Burhan Sili, Alanya Turizm Ilçe Müdürü Ibrahim Saraç, ATLSO Komite Baskani Hasan Süvari ile safari sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katildi.

Toplantiya baskanlik yapan ALTSO Baskani Eray Erdem, sektörün sorunlarini ele aldiklarini dile getirirken özellikle egitim eksikligi konusunda oda olarak gerekli adimlarin atilacagini dile getirdi. Erdem, safari sektörü temsilcileri ile özelestiri yaptiklarini belirterek, "Son günlerde yasanan ve hepimizi derinden üzen kazalarla gündeme gelen safari sektörü temsilcilerimiz ile acil çözüm bekleyen talep ve sorunlari derinlemesine masaya yatirdik. Bundan sonra hem turizm sektörüne zarar veren hem de vicdanlari yaralayan olumsuz olaylarin nasil önüne geçilebilecegi konusunda her kesimin görüs ve önerilerini aldik. Yanlis uygulamalarin bir an önce son bulmasi, kurallara firma yetkilileri ve çalisanlarin harfiyen uymasi konusunda fikir birligine vardik. Gerekirse bu konuda gerekli egitim çalismalarinin da bir an önce baslatilmasi için üzerimize düseni yapacagimiza dikkat çektik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA