Akdeniz'de Ibadethaneler Temizleniyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, vatandaslarin daha temiz ve saglikli ortamda ibadetlerini ifa edebilmeleri amaciyla ilçe genelindeki cami, mescit, Kur’an kurslari ve 2 kilisede hali yikama, temizlik ve dezenfekte çalismalarina ara vermeden sürdürüyor.

Akdeniz'de Ibadethaneler Temizleniyor
Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne bagli kurulan ‘mobil ibadethane temizlik ekibi’, hazirladigi plan ve program çerçevesinde hizmet veriyor, ilçe genelinde bulunan 114 cami, 2 kilise, mescitler ve Kur’an kurslarinda temizlik ve hijyen hizmeti gerçeklestiriyor. Özel olarak hazirlanmis araç ve gereçler yardimiyla, uzak yakin demeden tüm Akdeniz’e hizmet veren mobil ekip, ibadethanelerin halilarini ilaçli su ile yikayip dezenfekte ediyor, ardindan da kurutuyor. Mobil dezenfekte ekibi, cami, kilise, mescit, türbe ve ziyaret gibi ibadethanelerin yani sira, talep gelmesi halinde okullarinda da dezenfekte ve temizlik çalismasini gerçeklestiriyor.

Park Bahçeler Müdürlügü ekipleri, vatandaslarin dinlenip soluklanmak için ziyaret ettigi ibadethanelerin bahçe ve avlularina da gerekli bakimi yapiyor, camilerin avlularini ilaçli, tazyikli su ile yikiyor, ayrica buralarda agaç budama ve ot biçme hizmeti veriyor. Özellikle koronavirüs salgini döneminde halk sagliginin korunmasi ve sürdürülmesini saglamak amaciyla ibadethanelere yogun ve araliksiz sekilde hizmet veren mobil cami temizligi ekibi, Akdeniz ilçe sinirlari içinde yer alan 114 cami, 2 kilise, ayrica mescitler ve Kur’an kurslarinda, hali yikama ve temizlik ile birlikte risklere karsi dezenfekte çalismalarina durmadan devam edecek.
Kaynak: İHA