AFAD'dan Libya Için 4 Bin Ton Yardim Malzemesi

Sel felaketinin yasandigi ve binlerce kisinin hayatini kaybettigi Libya’ya, Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan 4 bin ton yardim malzemesi toplandi. AFAD Baskani Okay Memis, Deniz Kuvvetleri Komutanligina bagli iki askeri gemiyle 550 personel ve yaklasik 4 bin ton yardim malzemesinin gönderildigini bildirdi.

AFAD'dan Libya Için 4 Bin Ton Yardim Malzemesi


Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nin dogusunu vuran "Daniel" firtinasi, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmus ve meydana gelen felakette son açiklamaya göre 6 bin kisiyi askin kisinin hayatini kaybettigi, binlerce kisinin de kayip oldugu bildirilmisti. Büyük yikimin meydana geldigi felaket için ilk yardima kosan ülkelerden olan Türkiye, bölgeye yardim ulastirmayi sürdürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskani Okay Memis, sel felaketinin yasandigi Libya’ya, Deniz Kuvvetleri Komutanligina bagli iki askeri gemiyle 550 personel ve yaklasik 4 bin ton yardim malzemesinin gönderildigini bildirdi. Memis, Izmir Alsancak Limani’ndan Libya’ya gidecek gemilerin hareketinden önce gazetecilere yaptigi açiklamada, Libya’daki sel felaketinin ardindan AFAD olarak arama kurtarma ve insani yardim organizasyonlarini planlayip icra etmeye basladiklarini söyledi.



Libya’ya ilk intikal eden ülke Türkiye

Milli Savunma Bakanligina ait uçaklarla Libya’ya ilk intikal eden ülkenin Türkiye oldugunu belirten Memis, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin personeli olarak bizler AFAD ve diger ekiplerimizle beraber ilk biz oraya intikal ettik ve hala daha orada bu büyük aciyi, büyük felaketi yasayan insanlara yardim eli uzatan en güçlü ülke Türkiye, en güçlü sekilde destek veren biz Türk milletiyiz." dedi.



Arama kurtarma faaliyetleri sürüyor

Ekiplerin halen arama kurtarma faaliyetlerine devam ettigini hatirlatan Memis, "Ümit ediyoruz ki sag olarak insanlara ulasalim ve onlari kurtaralim, hayatta tutalim. Eger degilse yakinlarini kaybetmis insanlar için de cenazelere ulasalim diye büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ayrica orada yasayan, sag kurtulan, bu afetten bir sekilde sag kurtulan insanlarin da günlük yasamlarini devam ettirmeleri için gereken yardimi da yapmaya çalisiyoruz. Bugün Milli Savunma Bakanligi Deniz Kuvvetleri Komutanligina bagli iki askeri gemimizle 550 personel, 42 araç, 8 bot, 2 bin 250 çadir, 22 bin battaniye, 1750 gida kolisi, 240 bin litre su, yani toplamda yaklasik 4 bin ton yardim malzemesiyle beraber yola çikiyoruz. Bizler Türk milleti ve Türk devleti olarak, 6 Subat deneyimiyle umariz ki en kisa sürede Libya’da yasayan insanlarin, Libyali kardeslerimizin acisina ortak oluruz." sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA