Yeni Dönemin Ilk Zili Çaldi!

2023-2024 egitim ögretim yilinin ilk ders zili bugün çaldi. Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, milyonlarca ögrenci ve ögretmen için bu gün ders basi yapti.

Yeni Dönemin Ilk Zili Çaldi!
Üç aylik yaz arasi sona erdi. Ögrenciler okul siralarina geri döndü, maraton basladi.

Okul öncesi, ilkokul 1 ve 9’uncu sinifa adim atan ögrenciler için 4-8 Eylül uyum haftasi geride kaldi. 11 Eylül itibariyle tüm kademeler için ilk ders zili çaldi.

Yillardir süren ücretsiz ders kitaplari ögrencileri karsiladi. Ögrenci güvenligine iliskin gereken tüm tedbirler alindi. 20 milyon 481 bin ögrenci ve 1 milyon 178 bin ögretmen ders basi yapti.

2023-2023 egitim ögretim yilinin ilk ara tatili 10 Kasim’da baslayacak ve ilk karneler de 19 Ocak Cuma günü verilecek. Iki haftalik yariyil tatilinin ardindan 5 Subat Pazartesi okullar yeniden açilacak. Ikinci dönem yaklasik 4 ay sürecek. 5 Nisan’da bir haftalik ara tatil olacak.

Okullar 14 Haziran’da kapanacak ve milyonlarca ögrenci 3 aylik yaz tatiline ’merhaba’ diyecek.

Sinif tekrari geri geldi

MEB, bu yil egitim-ögretim süreçlerinde bazi degisikliklere gitti. Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsizlik kosullari yeniden düzenlendi, sinif tekrari yeniden uygulamaya konuldu ve açik ögretime geçisler zorlastirildi. Ayrica liselerde ögrencilerin 50 ortalamayla sinif geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi.

Yilsonu basari puani 50 olmak kaydiyla en fazla 1 dersten basarisiz dersi bulunanlar dogrudan bir üst sinifa geçebilecek.

Liselerde artik devamsizlik affi da yapilmayacak. Özürsüz olarak yapilan her bir devamsizlik günü için ögrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalismasi yapacak.
Kaynak: İHA