Van'da Egitim Ögretim Dönemi Start Aldi

Van’da 2023-2024 egitim ögretim dönemi, Vali Ozan Balci’nin ilk ders zilini çalmasiyla basladi.

Van'da Egitim Ögretim Dönemi Start Aldi
Edremit ilçesi Ferit Melen Ilk ve Ortaokulundaki tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Halk oyunlari gösterisi sonrasi konusan Vali Ozan Balci, ögretmen ve ögrencilerin yeni egitim ögretim dönemini kutladi. Egitimin numarali bir is oldugunu vurgulayan Vali Ozan Balci, “Bu güzel günde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duydugumu ifade etmek istiyorum. Egitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata dost bir vali ve idareciyim. Ögretmen, ögrenci, egitim demek, sehrin enerji kaynagi, coskusu dinamizmi demektir. Okullar açildigi zaman ben sehirde farkli bir enerjinin hakim oldugunu hissediyorum. Sehrin daha senlendigini, tabiri caizse sehrin dügün günü gibi bir sey. Bizim görevimiz de bu senligi, bu dügün havasini zenginlestirmek, daha çok katki saglamak” dedi.

“Bütün imkanlarimizla egitime destek veriyoruz”

Egitime büyük katki sagladiklarini belirten Vali Ozan Balci, “Devletimizin bütün imkanlarini, egitime, ögrencilerimize kullanmaktan çekinmiyoruz. Ögretmenlerimize yardimci olmaktan büyük mutluluk duydugumu ifade etmek istiyorum. Bunu ziyadesiyle yapiyoruz. Yaklasik iki milyona yakin kitabi ilimize kazandirdik. Ilimiz okul kitaplari açisindan Türkiye’nin en zengin ili. 252 okul kütüphanesi kurduk, 50 tane daha kuracagiz. Bunun disinda yaklasik 50 okulumuza daha kütüphane yapacagiz. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphanesi yapiyoruz. Yeni bir kütüphane, yeni bir kültür merkezi yapiyoruz. Yine çocuklarimiz için 11 tane yüzme havuzu, 18 tane spor salonu yapiyoruz. Okullarin bahçesine voleybol, basketbol sahalari çizdirdik. Van için çok önemli bir sey daha yapiyoruz. 111 tane bagimsiz ana okulu yapiliyor. Bu çocuklarin egitim ögretim hayatina bir arti eklemektir” ifadelerini kullandi.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve bir ögrencinin konusma yapmasinin ardindan Vali Ozan Balci, ögrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldi. Siniflari dolasan Vali Ozan Balci, sirada çocuklarla fotograf çekip kitap dagitti.

Programa Vali Yardimcisi Adem Balkanlioglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Edremit Kaymakami Yücel Erdem, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, kurum amirleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA