Ordu Kivisinde Rekolte Düsüsü

Ordu Kivi Üreticileri Birligi Baskani Yusuf Uzunlar, bu yil kivide yüzde 50 rekolte kaybi oldugunu, fiyatlarin yüksek olabilecegini söyledi.

Ordu Kivisinde Rekolte Düsüsü
Yalova’dan sonra en fazla kivi üretiminin yapildigi Ordu’da, findigin yaninda üreticilerin önemli geçim kaynaklari arasinda yer alan kivi geçen yil ilde 8 bin ton üretildi. Bu yil olumsuz hava sartlari ve hastaliklar nedeniyle rekoltenin 3 bin 500 - 4 bin tona kadar düsebilecegi belirtildi.

"Yüksek kesimlerde yemek için bile kivi yok"

Ordu Kivi Üreticileri Birligi Baskani Yusuf Uzunlar, geçen yil rekoltenin yüksek, fiyatlarin düsük oldugunu söyledi.

Olumsuz hava sartlari nedeniyle kivinin tozlasma yapamadigini, geçen yil 8 bin ton olan rekoltenin bu yil 3 bin 500- 4 bin tona düsebilecegini söyleyen Uzunlar, “Bu irmak ve deniz havzasinda kivi var, yükseldikçe kivi yemeye bile bulunmuyor, rekoltede çok noksan var. Bir de kivide bu yil bir hastalik çikti, çogu üreticinin kivisi kurudu” dedi.



"Fiyatlarin yüksek olacagini tahmin ediyoruz"

Uzunlar, kivinin az oldugu için kalitesinin çok yüksek oldugunu kaydederek, “Bu nedenle fiyatlarin yüksek olacagini tahmin ediyoruz. Diger illerdeki kivi üreticilerinde de rekolte kaybi var. Yalova, Çarsamba ve İçel’de de durum ayni sekilde. Geçen yil ucuza kivi satmistik ancak bu yil ucuza kivi yok” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA