Okul Yolu Çileye Döndü

Bursa’da depreme dayanikli olmadigi gerekçesiyle 2023 yilinda okullarinin kapisina kilit vurulan ögrenciler, her gün 1 saat yürüyerek baska bir okula gitmek zorunda kaliyor.

Okul Yolu Çileye Döndü
Bursa’nin Nilüfer ilçesindeki Hasanaga Ilkokul ve Ortaokulu, 6 Mart 2023 tarihinde depreme dayanikli olmadigi tespit edilerek kapatildi. Okulun 170 ögrencisi ise Kizilcikli Mahallesi’ndeki Hasanaga Sehit Piyade Er Kadir Çavusoglu Ilkokul ve Ortaokulu’nda egitime devam etmek zorunda kaldi. Birçok kez veli ve ögrenciler, okul binasinin acilen depreme dayanikli hale dönüstürülmesi ve süreç tamamlanana kadar çocuklarin ulasimi için servis tahsis edilmesini talep etse de yetkililerden ses çikmadi. 7 Eylül tarihinde Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan görüsmeden de servis talebi hakkinda olumlu bir sonuç alamayan veliler, okullarin açildigi 11 Eylül Pazartesi sabahi saat 08.00’da Hasanaga Ilkokul ve Ortaokulu’nda bulusarak, çocuklariyla birlikte Hasanaga Sehit Piyade Er Kadir Çavusoglu Ilkokul ve Ortaokulu’na yürüdü.

Ellerinde "Okulumuzu istiyoruz" ve "Egitim hakkimiz engellenemez" yazili pankartlar tasiyan çocuklarla birlikte 1 saatlik yolu yürüyen Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, Hasanagali çocuklar için okul yolunun çile yoluna döndügünü söyledi.

Karagöz, "Okullarina ulasmak için 1 saattir köpeklerin arasinda toprak yolda yürüyorlar. Çocuklarin egitim haklari engellenemez. Çocuklar okumak ve okullarina kavusmak istiyor. Bugün Hasanagalilar, anneler, babalar çocuklarla bu yolu yürüdük. Velilerin sesine kulak verin. Hasanaga’nin okulunu bir an önce yapin" diyerek Milli Egitim Bakanligina seslendi.
Kaynak: İHA