Imam Hatip Okullari Ögretmen Bulusmasi

Il Millî Egitim Müdürü Yakup Yildiz 2023-2024 Egitim-Ögretim Yili Meslekî Çalismalar Döneminin son gününde Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki Imam Hatip Ortaokullarinda ve Imam Hatip Liselerinde görev yapan idareci ve ögretmenleriyle bir araya geldi.

Imam Hatip Okullari Ögretmen Bulusmasi
Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Millî Irade Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya Il Millî Egitim Müdür Yardimcilari Ismail Bagriyanik ve Mücahit Korkut ile Aziziye, Palandöken, Yakutiye’de ilçelerindeki imam hatip ortaokullarinda ve imam hatip liselerinde görev yapan okul müdürleri, yönetici ve ögretmenler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan program, Il Millî Egitim Müdürü Yakup Yildiz’in sunumuyla devam etti.

“Imam-Hatip Okullarimizda Artik Kalite Zamani”

“Erzurum’daki imam hatip okullarimizin, sahip olduklari engin tecrübeyi günün imkânlariyla bulusturarak daha iyiye dogru yönelmesi; akademik basarinin yani sira kültür, sanat, spor gibi farkli alanlarda da en önde olmasi, Türkiye ile degil dünya ile yarisacak projeler üretmesi en büyük arzumuz.” diyerek sözlerine baslayan Il Millî Egitim Müdürü Yakup Yildiz: “Mevlana Celaleddin Rumî’nin pergel metaforunda ifadesini bulan bir ayagi kültürel-manevî degerlerine sabit, diger ayagi dünyayi dolasabilen, güçlü Türkiye’nin hizmetkâri bireyler yetistirmek en büyük ülkümüz olacaktir.” dedi.

Imam hatip okullarinin çok büyük fedakârliklarla bugünlere geldigini anlatan Il Millî Egitim Müdürü Yakup Yildiz: “Bu okullarin harcinda, kara tahta önünde ölmek isterim diyen ve ertesi günkü dersine hazirlanirken son nefesine veren Celalettin Ökten Hocamiz gibi meslegine âsik ögretmenlerin fedakârliklari var. Unutmayin, okullarimizi istikbale tasiyacak olan da yine siz degerli idareci ve ögretmenlerimizin çabalari, fedakârliklari olacaktir! Ben el ele vererek sizlerle birlikte Erzurum’daki imam hatip okullarimizi çok güzel noktalara ulastiracagimizi yürekten inaniyor; emekleriniz, gayretleriniz için simdiden her birinize tesekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA