Havadan Tespit, Karadan Denetim

Aksaray’da jandarma ekipleri ilçe ve belde yollarinda yaptigi helikopter destekli denetimde trafik kural ihlallerini havadan tespit ederken, yolda görev alan ekipler karadan denetim yapti.

Havadan Tespit, Karadan Denetim
Yasanan trafik kazalarinin ve beraberinde can kaybi ve yaralanmalarin önüne geçilmesi için çesitli çalismalar yapan Il Jandarma Komutanligi Trafik Subesi ekipleri Aksaray’da genis çapli uygulama ve denetimler yapiyor. Çalismalar çerçevesinde trafik jandarmasi sehir genelinde ilçe ve belde yollarinda helikopter destekli denetim yapti. Yollarda havadan sürücüleri takip eden trafik jandarmasi, sürücülerin ihlallerini havadan tespit ederek yolda görev alan ekiplere bildirdi. Seyir halinde telefon kullanma, emniyet kemeri takmama, hiz ihlalleri, uygunsuz serit kullanma, hatali serit degistirme, yanlis duraklama ve park etme, agir tasitlarin uygunsuz serit kullanimi, yakin takip ve kavsaklara yaklasirken yavaslama gibi kural ihlalleri helikopterle havadan tespit edildi. Plakalari uygulama noktalarina bildirilen sürücüler burada jandarma ekipleri tarafindan durdurularak hem uyarildi hem de cezai islem uygulandi.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamada, “Trafik kazalarinin en aza indirilmesi, vatandasimizin huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini saglamak amaciyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA