Fethiye'de Kiyi Temizligi

Her yil Eylül ayinda tün dünyada düzenlenen ‘Uluslararasi Kiyi Temizligi Kampanyasi’ çerçevesinde Fethiye’de TURMEPA tarafindan kiyi temizligi düzenlendi.

Fethiye'de Kiyi Temizligi
“Uluslararasi Kiyi Temizleme Kampanyasi’ çerçevesinde her yil binlerce gönüllüsüyle kiyi temizligi çalismasina destek veren TURMEPA, bu yil da kiyilardaydi. 5 farkli bölgede yapilan çalismalar sonucunda kiyilarda Fethiye de 51 kg atik toplandi.

Her yil Eylül ayinda 100’den fazla ülkedeki yüzbinlerce gönüllü, ‘Uluslararasi Kiyi Temizleme Kampanyasi’ çerçevesinde kiyilara akin ederken, denizlerin korunmasi amaciyla tüm dünyada es zamanli gerçeklesen etkinligin Türkiye koordinatörlügünü 2002 yilindan bu yana DenizTemiz Dernegi/ TURMEPA yürütüyor. Bu yil da Uluslararasi Kiyi Temizligi Kampanyasi çerçevesinde Fethiye ilçesinde kiyi temizligi gerçeklestirildi.

Kampanyanin Fethiye ayagi Kizil Ada sahilinde gerçeklestirildi.

Etkinlikte, 1 saat içinde plastik, metal, cam ve sigara izmaritleri basta olmak üzere yaklasik 51 kilogram atik toplandi. Toplanan atiklar arasinda çok sayida plastik sise ve kapaklari, gida ambalaji, sigara izmariti, metal içecek kapaklari, pipetler ve plastik posetler dikkat çekti.

Etkinliklerle deniz kirliligine dikkat çekmeyi ve deniz temizliginin önemi konusunda toplumsal farkindaligi artirmayi hedeflediklerini belirten TURMEPA yetkilileri, “Artan nüfusla beraber olusturdugumuz atiklar ve ürettigimiz karbon emisyonlari her geçen gün katlanarak artiyor. Iklim degisikligi ve kirlilik dünyanin en büyük çevre sorunu haline geldi. Deniz suyunun isinmasi, deniz seviyesinin yükselmesi, her saniye 47 ton plastigin denizlerimize karismasi ile olusan tehlike sadece denizleri degil, dünyamizi da tehdit ediyor. Iklim degisikliginin etkilerini ortadan kaldirmak istiyorsak dünyamizin dörtte üçünü kaplayan denizlerimizi korumak zorundayiz” dedi.

Kaynak: İHA