Erzurum'da Bin 353 Okul 187 Bin 838 Ögrenci Ve 11 Bin 763 Ögretmenle Açildi

Erzurum Il Millî Müdürü Yakup Yildiz, Erzurum’da 1 bin 353 okulda, 187 bin 838 ögrenci ve 11 bin 763 ögretmenle birlikte 2023-2024 egitim-ögretim yilina baslayacak olmanin gururunu, sevincini ve mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Erzurum'da Bin 353 Okul 187 Bin 838 Ögrenci Ve 11 Bin 763 Ögretmenle Açildi
Il Müdürü Yildiz, “Erzurum Il Milli Egitim Müdürlügü olarak, bir ülke için yapilacak en önemli yatirimin insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapilan yatirim oldugunun bilinciyle; temel egitimden orta ögretime, mesleki egitimden yaygin egitime kadar çocuklarimizin iyi bir egitim almalari için tüm imkânlarimizi seferber etmis bulunmaktayiz. Mevlana Celaleddin Rumî’nin pergel metaforunda ifadesini bulan bir ayagi kültürel-manevî degerlerine sabit, diger ayagi dünyayi dolasabilen, güçlü Türkiye’nin hizmetkâri bireyler yetistirmek en büyük ülkümüz olacaktir” dedi

Il Müdürü Yildiz, ögrenciler, ögretmenler ve velilere de söyle seslendi: “Gözlerindeki isigi ve yüregindeki coskusuyla etrafa nese saçan sevgili ögrenciler, Bizim de hikâyemiz bu siralarda basladi.

Bizim anilarimizi süsleyen okul yillari, sizin için bembeyaz bir sayfa simdi. En güzel baslangiçlar için ziller çalacak, sizler derslere kosacaksiniz bir bir. Okuyan, arastiran, sorgulayan ve her durumda bilgiye ulasmanin yollarini arayan, yasadigi topraklarin rüyasini gören ve bu rüyaya tüm dünyayi ortak eden bireyler olmaniz en büyük arzumuzdur. Gelecegi sizlerin yapilandiracagina, sizler sayesinde yarinlarimizin bu günümüzden çok daha güzel olacagina yürekten inaniyor; yeni egitim-ögretim yilinda hepinize basarilar diliyorum. Siz bizim hikâyemizin baskahramanlarisiniz. Sizin bize desteginiz olmadigi müddetçe basarmamiz imkânsiz. Erzurum’umuzu egitim-ögretim faaliyetlerinde en üst siralara tasima yolundaki gayretlerimize bu yil da gereken destegi saglayacaginiza yürekten inaniyor; gayretleriniz, fedakârliklariniz için simdiden hepinize tesekkür ediyorum. Bize emanet ettiginiz çocuklarinizin sizler için çok degerli oldugunu ve onlar için çok büyük fedakârlik yaptiginizi biliyoruz. Evlatlariniza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayi; aziz vatanimizi yüceltmeyi ögretmek için çok çalistigimizi biliniz. Egitimi, bir millet ödevi olarak kabul edip; bu kutlu yolda yükümüzü paylastiginiz için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Bu duygu ve düsüncelerle. ‘Ilkögretim Haftasi’ni kutluyor; büyük bir inanç ve özveriyle ögretmenlik meslegini icra eden istikbalimizin mimari kiymetli ögretmenlerimiz, gelecegimizin teminati ögrencilerimiz ve saygideger velilerimizle birlikte 2023-2024 egitim-ögretim yilinin ülkemize, Erzurum’umuza ve egitim camiamiza hayirli olmasini temenni ediyor saygilar sunuyorum”
Kaynak: İHA