Bursa'da Toplu Sünnet Söleni

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin geleneksel sünnet söleninin dokuzuncusu, yogun katilimla Merinos Park’ta gerçeklesti. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in da katildigi sölende, binden fazla çocuk erkeklige ilk adimini atti.

Bursa'da Toplu Sünnet Söleni
Bursa’da kültürden sanata, altyapidan ulasima kadar her alanda yatirimlarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, vatandasa dokunan sosyal faaliyetlere de ara vermeden devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu sene 9’uncusu düzenlenen ve binden fazla çocugun erkeklige ilk adimi attigi geleneksel sünnet söleni, ailelerle birlikte yaklasik 5 bin kisinin katilimiyla Merinos Park’ta yapildi. Mevlid-i serif ile baslayan organizasyonda; mehter takiminin gösterisi ilgiyle izlenirken, oyun alani ve yüz boyama etkinlikleriyle çocuklar eglenceli vakit geçirdi. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yani sira Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, meclis üyeleri ve muhtarlar da ailelerin sünnet coskusuna ortak oldu. Sünnet çocuklari ve aileleriyle yakindan ilgilenen Baskan Aktas, vatandaslarla bol bol hatira fotografi çektirdi. Tören sonunda tüm sünnet çocuklarina çesitli hediyeler dagitildi. Baskan Alinur Aktas, geleneksel sünnet sölenine destek veren Yildirim Aritmi Hastanesi yöneticilerine çiçek takdim etti.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, geleneksel sünnet cemiyetini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Sünnet cemiyetinin düzenlenmesinde emegi olan muhtarlara da ayrica tesekkür eden Baskan Alinur Aktas, sünnetin inancimizin en güzel adetlerinden biri oldugunu ifade etti.

Peygamber Efendimizin sünnetine her zaman riayet ettiklerini belirten Baskan Aktas, “1000’den fazla çocugumuzun sünnet cemiyetini gerçeklestiriyoruz. Çocuklarimizi çok önemsiyoruz. Ana kucaklariyla, kirtasiye yardimlariyla, egitim burslariyla, kültürel ve sanat ile ilgili faaliyetlerle yavrularimizin vatanina, milletine, dinine, bayragina bagli bireyler olmasini arzuluyoruz. Bu organizasyon da bunun bir nisanesidir. Yavrularimizi bu coskuya ortak ettiginiz için tesekkür ediyorum. Onlar bizim gelecegimiz, her seyimiz. Toplu sünnetlerin de bir bereketi ve güzelligi var. Rabbim daha güzel mürüvvetlerini göstersin” dedi.

Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, geleneksel hale getirilen sünnet söleninde emegi geçen Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti. Gelecegimizin teminati olan çocuklarin sünnet merasimlerinin her anne ve baba için özel anlam tasidigini anlatan Durmaz, tüm çocuklara hayirli ve uzun ömürler geçirmesini diledi.
Kaynak: İHA