Arilara Yazmayi Ögreten Adam

Bu gün ülkemizde egitim-ögretim döneminin ilk günü. Binlerce çocuk uzun bir aradan ve tatilden sonra okullarina basladilar. Erzurum’da egitimde farkindalik olusturmak için bahar aylarinda arilarina yazmayi ögreten organik bal üreticisi Salim Eser, onlari basarili bularak mezun ettigini söyledi.

Arilara Yazmayi Ögreten Adam
Erzurum’un Senkaya ilçesi Doganköy Mahallesinde arilarina yazmayi ögrettigini belirten organik bal üreticisi Salim Eser, ilkbaharda arilarina verdigi dersleri kontrol ederken “arilarim siniflarini geçtiler” dedi.

Arilarina “Allah, Erzurum, Dadas, Canisi, Askim, Nusret, Kalp ve Ayyildiz” gibi Erzurum’un degerlerini bal üzerine yazdirdi.

Senkaya ilçesine bagli Dogan Köy Mahallesinde ikamet eden profesyonel fitness ve vücut gelistirme antrenörü olan ve ayni zamanda organik bal üreticisi Alim Eser Arilara yazmayi ögretiyor. Üzerlerinde yazi olan petekleri gösterirken koruyucu kiyafet giymeyen ve arilardan hiç korkmaya Salim Eser, görenleri hayrete düsürüyor.

Eser, okullarin açilma haftasi nedeni ile okumanin önemine dikkat çekmek ve bu anlamda farkindalik olusturmak için arilarina yazmayi ögrettigini ifade ederek, “Kanser hastalari ve ünsilin kullanan seker hastalari için özel kör kovan bali üretiyorum. Egitime ve ögretime dikkat çekmek için arilarima yazmayi ögrettim. Erzurum’un degerlerini yazmalari için ilk baharda ders vermistim. Onlar da tamamlamislar, siniflarini geçtiler. Simdi rahatça tatile çikabilirler” dedi.

Erzurumlu organik bal üreticisi Salim Eser Allahuekber Dagi eteklerinde seker hastalari ve Kanser hastalari için lissiz (mum) organik bal üretiyor. Salim Eser, bu yil bal üretiminde azalma oldugunu belirterek, “Iddia edildigi gibi kuraklik degil, Nisan ve Mayis aylarinin soguk geçmesi ve bitkilerin üsümesi verimi azaltti” dedi.

Kaynak: İHA