Almanya, FIBA Dünya Kupasi'nda Sampiyon Oldu

Almanya, FIBA Dünya Kupasi finalinde Sirbistan’i 83-77’lik maglup ederek sampiyon oldu. Almanya tarihinde ilk kez sampiyonluga ulasti.

Almanya, FIBA Dünya Kupasi'nda Sampiyon Oldu
Filipinler, Japonya ve Endonezya’nin ortaklasa düzenledigi 2023 FIBA Dünya Kupasi’nda final karsilasmasi Almanya ile Sirbistan arasinda Filipinler’in Pasay sehrinde bulunan Mall of Asia Arena’da oynandi.

Ilk periyodu Sirbistan 26-23’lük skorla önde tamamlarken, devreye ise 47-47 esitlikle gidildi. Üçüncü periyotta Almanya hücumda daha etkili oldu ve periyodu 69-57 üstün bitirdi. Çekismeli geçen son periyotta Almanya, Sirbistan’in dönmesine izin vermedi ve parkeden 83-77’lik skorla galip ayrildi.

Bu sonuçla Almanya tarihinde ilk kez Dünya Kupasi’ni kazandi. Sirbistan ise 2014 yilindan sonra ikinci finalini de kaybetti.

Dennis Schröder 28 sayi ile takimini sirtladi

Almanya’da Dennis Schröder 28 sayi, 2 ribaund ve 2 asistle oynayarak sampiyonlugu ülkesinin sampiyonlugu kazanmasinda önemli rol oynadi. Sirbistan’da ise Aleksa Avramovic’in 21 sayi, 2 asist ve 1 ribaundluk performansi yetmedi.

Almanya kupayi kazanan 7. farkli ülke oldu

Almanya; ABD, Yugoslavya, Sovyetler Birligi, Brezilya, Ispanya ve Arjantin’den sonra Dünya Kupasi’ni kazanan 7. farkli ülke oldu. Dünya Kupasi’nda bugüne kadar ABD ile Yugoslavya 5’er, Sovyetler Birligi 3, Brezilya ile Ispanya 2’ser ve Arjantin de 1 kez sampiyonluk sevinci yasadi.
Kaynak: İHA