Battalgazi'deki Tekstilkent Projesinde Sona Gelindi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Battalgazi Belediyesi tarafindan ortak olarak yürütülmekte olan Tesktilkent Projesinde sona yaklasildi.

Battalgazi'deki Tekstilkent Projesinde Sona Gelindi
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in yogun çabalari ve girisimleriyle Battalgazi ilçesine kazandirilan ve ilçeye katma deger saglayarak istihdami artiracak olan Tekstilkent Projesi’nde çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Cumhurbaskani sayin Recep Tayyip Erdogan’in olurlariyla Battalgazi Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Gençlik ve Spor Bakanliginin ortaklasa yürüttügü "Çalisan ve Üreten Gençler Programi" çerçevesinde ilk etapta en az 500 kisinin daha sonraki süreçlerde ise yaklasik 2 bin 500 kisinin istihdam edilmesi hedeflenen projede sona yaklasildi. Genç istihdamini hizli bir sekilde saglamaya yönelik olan bu program çerçevesinde Battalgazi bölgesinde üretimi arttirmak hedefleniyor. Hatunsuyu Mahallesinde 10 dönümlük arazi üzerinde insasi devam eden Tekstilkent Projesiyle birlikte, hem istihdam olanaklari çesitlenecek hem de Battalgazi ilçesinin sosyo-ekonomik anlamda gelisimine katki saglanacak, bölge yeni yatirimcilarin cazibe merkezi olacak.

“sektörü bölgemize getiriyoruz”

Tekstilkent Projesinde sona dogru yaklastiklarini ifade eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Hatunsuyu Tekstilkent Projemiz yüzde 80 oraninda bitme asamasina gelmis bulunmakta. Hatunsuyu bizim için önemli merkezlerden bir tanesi. Battalgazi bölgemizden organize sanayi bölgesine giden birçok vatandasimiz var. Özellikle gençlerin çalistigi bu sektörde, uzak yerde çalismalari verimi düsürüyor. Bizde bu proje ile sektörü bölgemize getiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yatirimlar devam edecek”

2024, 2025 ve daha sonraki yillarda da bölgede istihdam öncelikli çalismalar yapmayi hedeflediklerini belirten Baskan Güder, “Sahiplendigimiz mirasi gelecege tasimak adina 2019 seçimlerinden önce vadettigimiz projelerin yüzde 77’isini gerçeklestirdik. Hem 24 Ocak Elazig depremi hem pandemi hem de 6 Subat depremlerine ragmen 20 farkli ve önem arz eden yeni projeyi de hemserilerimizin istifadesine sunduk. Bundan sonraki süreçlerde de bu ve bunun gibi daha birçok projeyi ilçemize kazandirmak ve istihdami arttirmak için çalisacagiz. Önümüzdeki yillarda da yatirimlarimiz devam edecek. Battalgazi’mizin gelecek yüzyilina damga vuracak, ekonomik anlamda gelisimine katki sunacak ve istihdami arttiracak olan bu ve benzeri projelerimizin çalismalarini da daha simdiden planlamaktayiz. Biz bu yola hizmet askiyla çiktik ve tüm çalismalarimizi bu minvalde sürdürmeye devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA