AB Ile Ticarette Yeni Diyalog Dönemi Basladi

Ticaret Bakani Ömer Bolat, Avrupa Komisyonunun Ticaretten Sorumlu Baskan Yardimcisi Valdis Dombrovskis ile Türkiye ile Avrupa Birligi (AB) arasinda ticari iliskilerin gelistirilmesi ve derinlestirilmesi konusunda toplanti gerçeklestirdi.

Ticaret Bakani Ömer Bolat, Avrupa Komisyonunun Ticaretten Sorumlu Baskan Yardimcisi Valdis Dombrovskis ile bugün çevrimiçi bir toplanti yapti. Toplantida Türkiye ile AB arasinda ticari iliskilerin gelistirilmesi ve derinlestirilmesi konusunda isbirligi imkanlari ele alindi. Ticaret Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, “AB ile Türkiye arasindaki ticaret hacminin 2022 yilinda rekor kirarak 200 milyar dolara ulasmasindan duyulan memnuniyet dile getirilmis ve ticari iliskileri daha da ileri tasimanin önemi vurgulanmistir” ifadelerine yer verildi.



Eylülde Brüksel’de bir araya gelinecek

AB ile ticarette yeni diyalog döneminin basladigi belirtilen açiklamada, “Ticaret Bakani Sayin Bolat, Sayin Cumhurbaskanimizin geçtigimiz haftalarda AB liderleriyle gerçeklestirdigi görüsmelerin sonuçlarina atifla Türkiye ile AB arasinda iliskilerin gelistirilebilmesi için Gümrük Birligi’nin güncelleme müzakerelerinin baslatilmasinin beklendigini, sürecin Türkiye ile AB arasinda pozitif bir gündem olusturulmasi için önem arz ettigini ifade etmistir. Taraflar, Gümrük Birligi’nin güncellenmesi müzakerelerinin baslatilmasi öncesinde Türkiye ile AB arasinda ticaret diyalogunun güçlendirilmesi için bir yol haritasi üzerinde mutabik kalmistir. Bu dogrultuda sayin bakan ve muhatabi Gümrük Birligi’nin isleyisinde karsilasilan sorunlari karsilikli olarak çözümlemek ve ticareti daha ileriye tasiyacak isbirliklerini teknik düzeyde ele almak üzere Ticaret Çalisma Grubu’nun toplanmasi ve ayrica bu yil eylül ayi sonunda Brüksel’de yeniden bir araya gelmek hususlarinda mutabik kalmistir” denildi.
Kaynak: İHA