Serdivan'da Gece Ilaçlamalari Sürüyor

Serdivan Belediyesi, ergin (uçkun) vektörle mücadele yöntemlerinden biri olan ULV (gece ilaçlamasi) çalismalarina devam ediyor.

Serdivan'da Gece Ilaçlamalari Sürüyor
Temizlik Isleri Müdürlügü’nden alinan bilgiye göre; sivrisinek, karasinek, yakarca (tatarcik), kene ve benzeri zararli hasere popülasyonlarinin insan sagligini tehdit etmeyecek düzeyde tutulmasi amaciyla çalismalarin sürdürüldügü belirtildi. 24 mahallede 12 personel, 7 araçla yürütülen çalismalara ek olarak uçkun vektörle mücadele yöntemlerinden biri olan gece ilaçlamasi çalismasinin sürdürüldügü ifade edildi.

Karasinek popülasyonuna karsi günün erken saatlerinde, sivrisineklere ve tatarciklara karsi gündüz dinlenme ve barinma alanlarinda sirt pülverizatörleri, sirt atomizörü ve holder cihazlariyla insektisit ilaçlamasi yapan ekiplerin, aksam saatlerinde ise günbatimindan itibaren ULV soguk sisleme cihazlari ile müdahalede bulundugu bildirildi.

Temizlik Isleri Müdürlügü ekiplerinin ilaçlama çalismalari çerçevesinde sivrisinek larvalarina karsi zararlinin biyolojik yasam evrelerini göz önünde bulundurduklari belirtilirken, yapilan uygulamalarla zararlilarin üremesinin engellenmesinin hedeflendigi dile getirildi.

Bu çerçevede havuz, göl, gölet, kanalizasyon, sazlik alanlar, batakliklar, fosseptikler, birikinti sular, bodrum sulari, süs havuzlari gibi üreme alanlarinin da gün asiri kontrollerden geçirildigi kaydedildi.
Kaynak: İHA