Sarigöl'de E-Sinav Merkezi Açildi

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde yasayan vatandaslarin ehliyet, kalfalik, ustalik, açik lise ve açik ortaokul sinavlari için Sarigöl e-Sinav Merkezi hazirlandi.

Sarigöl'de E-Sinav Merkezi Açildi
Sarigöl’de e-sinav merkezi bulunmadigi için yazili ehliyet sinavlarinda farkli ilçelere gitmek zorunda kalan vatandaslar, bundan böyle Sarigöl’de sinavlara girebilecek. Faaliyete geçmesiyle birlikte ilçedeki adaylara büyük kolayliklar getirecek olan e-sinav merkezinde ayni anda 20 adayin sinavi gerçeklestirilecek. Sinavlar, MTSK teorik sinavlari öncelikli olmak üzere hafta içi ve hafta sonu gerçeklestirilebilecek. Sinavi tamamlayan adaylar sinav salonu disinda bulunan KIOSK cihazi sayesinde sinav sonuçlarini aninda ögrenebilecek.

Sarigöl Imam Hatip Lisesinde bulunan ve faz-5 çerçevesinde hazirlanan Sarigöl E-Sinav Merkezi salonunun açilisina; Sarigöl Kaymakami Ali Arikan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Cezmi Yildirak, hayirsever is adamlari ve okul müdürleri katildi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan salonun yapilmasinda destek veren hayirsever Haci Hüseyin Gümüslü, Ercan Çelik ve Ibrahim Kaya’ya Kaymakam Arikan tarafindan plaket verildi.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Sarigöl Ilçe Milli Egitim Müdürü Cezmi Yildirak, "Bu salon; ayni anda 20 adayin sinava alinabildigi, günde iki oturum ve haftanin 7 günü sinavin yapilabilecegi bir salon. Basta ehliyet yazili sinavlari olmak üzere, Açik lise ve açik ortaokul sinavlari burada yapilabilecek. Daha önce bu sinava girmek için baska ilçelere gidiliyordu. Artik vatandaslarimiz magdur olmayacak ve rahat bir sekilde Sarigöl’de sinavlara girebilecekler. Sarigöl’de bu e-sinav salonunun açilmasina vesile olan basta Milli Egitim Bakanligimiz olmak üzere ekonomik destek veren hayir severlerimize ve emegi geçen herkese tesekkür ederiz. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Kaynak: İHA