Iranli Gezgini Soydular

Dünyada barisa, esitlige ve açliga dikkat çekmek için Kayseri’den İçel’e yürüyen Iranli emekli akademisyen Daryoosh Riyahi, kaldigi çadirda soyuldu. Telefonu, laptopu ve parasi çalinan Riyahi, yetkililerden yardim istedi.

Iranli Gezgini Soydular
25 Mayis 2023 tarihinde Iran’dan Kayseri’ye gelen Riyahi, 26 Mayis’ta da yürümeye basladi.

Oradan İçel’e gelene kadar birçok il, ilçe ve köyde konaklayan Riyahi, insanlarla konusup onlari kayit altina aldi. Sosyal medya hesaplari üzerinden günlük olarak konustuklarini paylasan Riyahi, son olarak 26 Temmuz’da İçel’e ulasti. Burada Erdemli ilçesine bagli Limonluk Plaji’nda İçel Büyüksehir Belediyesinin sagladigi çadirda kalan Riyahi, talihsiz bir olay yasadi. Gece uyudugu sirada çadirini biçakla arkadan kesen kimligi belirsiz kisi veya kisiler, Riyahi’nin çantasini alarak kayiplara karisti. Sabah kalktiginda soyuldugunu anlayan Iranli emekli akademisyen, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma olayla ilgili çalisma baslatti.

Basindan geçen olayla ilgili konusan Riyahi, "9 gündür İçel’de belediyenin sagladigi yerde kaliyorum. Gerçekten bugüne kadar bana verdikleri hizmetlerden dolayi belediyeye çok tesekkür ederim. Gece yattigim sirada bir kisi veya kisiler çadirimi biçakla kesmis ve çantami çalmis. Sabah kalktigimda durumu fark ettim ve güvenlik güçlerine bildirdik. Çantamin içinde telefonum, laptopum, yaka mikrofonum, cüzdanim vardi. Hepsini alip gitmisler. Ancak çadirin biraz ilerisinde isine yarayan seyleri aldiktan sonra çantayi atmislar. Çok sükür pasaportumu, kimligimi götürmemisler. Sikayetçi oldum. Hem bunu yapanlarin bulunmasinda hem de zararim karsilanmasinda yetkililer bana yardimci olursa sevinirim. Bu isten bir sey ögrendim. Bütün dünyada savaslar için milyar dolarlar harcaniyor ama baris için 1 dolar bile harcanmiyor. Bu tür insanlar oldugu sürece de dünyanin düzelme sansi yok" dedi.

Kaynak: İHA