Gazetecilere Yangin Söndürme Egitimi

Deprem nedeniyle geçici konteynerlerde yayin hayatlarina devam eden basin mensuplarina, itfaiye tarafindan yangin söndürme egitimi verildi.

Gazetecilere Yangin Söndürme Egitimi
6 Subat’ta yasanan deprem sonrasi hasarin büyük oldugu illerden biri olan Malatya’da kamuoyunun bilgilenmesi adina gece-gündüz görev basinda olan basin mensuplari da kendilerine hazirlanan geçici konteynerlerde görevlerine devam ediyorlar. Inönü Mahallesi Kerpiç Evler arkasinda yer alan basin konteynerleri ziyaret eden Malatya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Hizmetleri Dairesi Baskani Mustafa Katipoglu, plastikten PVC yapimi konteynerlerin yangina karsi dayaniksiz olmasi nedeniyle basin mensuplarina yangin söndürme egitimi vermek istediklerini söyledi.



Malatya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Hizmetleri Dairesi olarak kentin her noktasinda hizmet verdiklerini ifade eden Katipoglu, kadro olarak güçlü ve genis bir ekiplerinin oldugunu söyledi.



Malatya Itfaiyesi olarak sehir merkezindeki olaylara ulasma sürelerinin ortalama 8 dakika oldugunu da ifade eden Katipoglu, “Araç, ekipman ve nitelikli personel noktasinda Malatya ve Türkiye’deki itfaiyeler kesinlikle Avrupa ile yarisir halde. Malatya Itfaiyesinin de onlardan geri kalan bir yani yok. Belediyemizin destegi çok kiymetli Belediye Baskanimiz ciddi anlamda itfaiyeyi önemsiyor ve bizlere çok destegi oluyor” dedi.

6 Subat’ta yasanan asrin felaketi sonrasinda itfaiyeciligin öneminin ve sehirdeki varliginin ne kadar kiymetli oldugunun bir kez daha müsahede edildigini de belirten Katipoglu, “Kent merkezinde 5, kirsal mahallelerde ise 14 subemiz var” ifadelerine yer verdi.

Malatya’da binlerce evin deprem nedeniyle hasar almasi nedeniyle suanda barinmalarin geçici konteynerlerde oldugunu ifade eden Katipoglu, bu noktada ise konteynerler yangin sinifi içerisinde çok tehlikeli ve çok kolay yanabilen malzemelerden olustugunu söyledi.

Bu tür yanginlarda ilk müdahalenin önemine deginen Baskan Katipoglu, “Yanginin baslangiç aninda tedbir çok önemli. Alacagimiz bu tedbirle yangin baska bir yere sirayet etmeden söndürebiliriz. Hemen hemen talep edilen her noktaya ücretsiz olarak biz bu egitimi vermekteyiz” diye konustu.

Egitim sonunda ise konteynerlere olasi yanginlara ilk müdahale için yangin tüpleri dagitildi.
Kaynak: İHA