Çorum'da Yeni Bir Sehir Insa Edilecek

Çorum Belediyesi, 1 milyon 870 bin metrekarelik çimento fabrikasi arazisinde “Yeni Sehir Projesi”ni hayata geçirecek.

Çorum'da Yeni Bir Sehir Insa Edilecek
Tarihi proje, Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin tarafindan kamuoyuna tanitilacak. 1 milyon 870 bin metrekarelik çimento fabrikasi arazisine uygulanacak olan “Yeni Sehir Projesi’nin tanitimi, 7 Agustos Pazartesi günü saat 20.00’de Kades Baris Meydani’nda gerçeklesecek.

Çorum Belediyesi tarafindan uzun süredir üzerinde titizlikle çalisilan çimento fabrikasi arazisi projesi nihayete erdi. Yesilin hakim oldugu, ticarethaneler, konut alanlari ve sosyal donatilariyla cazibe merkezine dönüsecek çimento fabrikasi arazisi için artik sona gelindi. Çorum Belediyesi’nin sehre kazandirdigi çimento fabrikasi arazisinde yeni bir sehir dogacak.

"Modern yasam alani olacak"

Sehrin gelecegine dönük büyük bir yatirimi Çorum’a kazandiracaklarini açiklayan Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, “Burasi toplam 1 milyon 870 bin metrekarelik, çevreyoluna da cephesi olan muazzam bir arazi. ‘Bu sehri beraber yönetecegiz’ sloganiyla burada nasil bir planlama yapabiliriz diye toplumun her kesimi ile istisareler yaptik. Sehrin farki kesimleri, kadinlar, gençler, çalisan insanlar nasil bir planlama istiyorsa o yönde görüslerini bizlere ilettiler. Çorum’a deger katacak her türlü detayi düsünerek yeni bir yapilasmayi planladik. Sehrimize kazandirdigimiz bu muazzam arazi Çorum’un modern yasam alani olacak” dedi.

Baskan Asgin, “Içerisinde konuttan sosyal donati alanlarina, yesil alanlara, kamu alanlarina, ticarethanelerine kadar birçok yönüyle düsünülerek hazirlanan projeyi 7 Agustos Pazartesi günü saat 20.00’de Kades Baris Meydani’nda hemsehrilerimizle paylasacagiz. Tüm hemsehrilerimizi tarihi ana sahitlik etmeye davet ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA