BARÜ, Uluslararasilasma Stratejilerini Adim Adim Ilerletiyor

Bartin Üniversitesi (BARÜ) uluslararasilasma hedefleri dahilinde ikili is birligi agini genisletmeye devam ediyor.

BARÜ, Uluslararasilasma Stratejilerini Adim Adim Ilerletiyor
Bartin Üniversitesi (BARÜ) 33 farkli ülkeden 100’ün üzerinde ikili is birligiyle sürdürdügü çalismalarina hiz kazandirdi. Bilimsel ortakliklarin yani sira egitim ve staj imkânlariyla da ögrencilerine önemli firsatlar sunan BARÜ’de uluslararasilasma stratejisi çerçevesinde Balkan ülkelerine ziyaretler gerçeklestirildi.

Egitim ve arastirma konularindaki iliskileri güçlendirmek ve yeni anlasmalar yapmak amaciyla düzenlenen ziyaretlerde Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Yirmibes yer aldi.

Rektör Uzun, Bosna Hersek’de bulunan Erasmus KA171 ortaklarindan Uluslararasi Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yildirim ile Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rifat Škrijelj’i ziyaret etti. Yapilan ikili görüsmelerde kurumlar arasinda Erasmus ICM alaninda var olan is birliklerinin gelistirilmesinin yani sira gelecekte daha genis proje ve is birliklerinin hayata geçirilmesi konusunda görüs birligine varildi.

BARÜ’nün uluslararasilasma ve uluslararasi is birliklerini gelistirme konusunda Saraybosna Egitim Müsaviri Dr. Faruk Berat Akçesme, Saraybosna Büyükelçiligi Birinci Müstesari Özgür Sahin ve Saraybosna Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) Program Koordinatörü Erdinç Isik’i da ziyaret eden Rektör Uzun, is birligi imkânlarinin ileri noktalara tasinmasi konusunda görüsmeler yapti.

Rektör Uzun, ziyaret programi çerçevesinde Hirvatistan Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kiran ile de bir araya geldi. BARÜ’nün egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve topluma hizmet alanlarinda yaptigi çalismalarla birlikte elde edilen kazanimlarin konusuldugu ziyarette karsilikli görüs alisverisi yapildi.

BARÜ’de yerelden evrensele uzanan bir planlamayla yarinlarimiza deger katan çalismalar yapildiginin altini çizen Rektör Uzun, “Bilginin paylasilmasi ve hareketlilige odaklanan is birligi çalismalarimizla kültürlerarasi diyalog, müzakere ve etkilesimlerimizi artirmayi hedefliyoruz. Uluslararasi hareketlilik kabiliyetini artiran, görünürlügüne ve etkinligine önemli katkilar sunan bu gayretlerimizle bilimsel alanda her geçen gün artan yetkinligimizi de daha ileriye tasiyoruz. Bu düsüncelerle kurum olarak gelisimimize deger katan yaklasimlariyla bizlere her zaman destek olan YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Sayin Erol Özvar ile birlikte YÖK üyelerimize sükranlarimi sunuyorum. Bizleri gelecek yolculugunda motive eden yaklasimlari için Büyükelçimiz Sayin Yavuz Selim Kiran’a tesekkürlerimi sunuyorum. Ayrica yakin ilgi ve destekleri için degerli rektörlerimizle birlikte tüm paydaslarimiza da tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA