Besni Ilçesinde 'Salgin' Korkusu
Adiyaman’in Besni ilçesinde yüzlerce kisi bulanti, kusma, ishal ve yüksek ates sikayetiyle saglik kuruluslarina basvurdu.

Vakalarin içme suyu kaynakli olabilecegi üzerine sehir içme suyu sebekesinden numuneler alinarak laboratuvara gönderildi.
Besni Belediyesi yaptigi yazili açiklamada, “Son zamanlarda ilçe devlet hastanemizde artan salgin sikayetlerinden ötürü içme suyumuz ile alakali yapilan yorumlara cevaben Ilçe Saglik Müdürlügümüz ile yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde içme suyumuz ile alakali herhangi bir durumun olmadigi, salginla ilgili herhangi bir baglanti veya bulas riski bulunmadigini açiklamaz istiyorum. Içme suyu tedariki, aritma ve dagitim süreçleri siki denetim altindadir. Hijyen standartlarina siki sikiya uyulmaktadir” ifadeleri kullanildi.
Besni Kaymakamligi ise çesme suyunun içme amaçli kullanilmamasi yönünde uyarida bulunarak, “Ilçe merkezimizde son günlerde ishal vakalarinda artis gözlenmekte olup, durumu agir seyreden veya hastaneye yatisi yapilan vatandasimiz bulunmamaktadir. Içme suyu rutin testlerinde ve klor seviyelerinde olagan disi bir durum görülmemekle birlikte tedbir amaçli çesme suyunun içme amaçli kullanilmamasi ilanen duyurulur” seklinde yazili açiklama yapti.
