Av Sezonu Horonla Basladi

Düzceli balikçilar, 1 Eylül’de bitecek olan av yasagini balik ekmek dagitip horon oynayarak kutladi.

Av Sezonu Horonla Basladi
Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de endüstriyel avcilik yapilan balikçi gemileri için 15 Nisan’da baslayan av yasagi, bugün saat 00.00 itibariyla bitiyor. Yeni sezon için balikçilar, yasak döneminde aglarini ve teknelerini tamir etti. ’Vira bismillah’ diyecek olan Düzceli balikçilar, yeni sezon için açilis töreni düzenledi.

Programa Düzce protokolü de yogun ilgi gösterdi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, Milletvekili Ercan Öztürk, Tarim ve Orman Il Müdürü Esra Uzun balikçilarin açilis programina katilarak, yeni sezonun hayirli olmasini diledi.

“Büyüksehirlere Akçakoca limani üzerinden transfer yapilmakta”

Yeni sezon açilisina katilan Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Bugün özledigimiz bir heyecani yeniden baslattigimiz bir gündeyiz. Denizlerimizde sürdürülebilirligi saglamak adina 15 Nisan - 1 Eylül arasinda denizlerde avcilik yapmaya bir mola veriyoruz. Deniz canlilarinin sürdürülebilmesi için bu elzem olan bir tedbirdir. 5 aylik süre içerisinde balikçilar denizi özledi. Tüketicilerde sofralarda taze baligi özledi. Bu hasret bugün bitiyor ve 15 Nisana kadar sürecek. Karadeniz’in bereketi ile bizlere sundugu nimetleri büyüksehirlere Akçakoca limani üzerinden transfer edilmekte. Kazasiz belasiz bol bereketli bir av sezonu olsun diyelim. Rastgele diyelim vira bismillah diyelim” ifadelerini kullandi.

Düzceli balikçilar halka 1 ton ekmek arasi balik dagitirken, horon oynayarak yeni sezona basladi.

Kaynak: İHA