Eskisehir'de Ilginç Olay

Eskisehir’de bir çocugun aglamasi nedeniyle dondurmaci çalisani ile aile arasinda tartisma çikti. Çocugun ailesi, olayi görüntüleyen IHA muhabirine de engel olmaya çalisti.

Eskisehir'de Ilginç Olay
Olay, önceki gün Odunpazari ilçesi Arifiye Mahallesi Hamamyolu Caddesi’nde bulunan bir dondurma dükkaninin önünde meydana geldi. Annesi ile birlikte dondurma dolabinin önünde duran çocuk aglamaya baslarken, bu sirada tezgahta çalisan Sinan Kus müsterilerin rahatsiz olmasindan dolayi kadindan çocuguyla birlikte banka geçmesini istedi. Bu istegini birkaç sefer tekrarlayan dondurmaciya iddiaya göre kadin hakarette bulundu. Ikili arasinda tartisma çikarken, çevredeki vatandaslar hakaretlerde bulunan kadina tepki gösterdi. Kadinin ailesinden oldugu tahmin edilen biri yabanci uyruklu 2 kisi ise, olayi görüntüleyen IHA muhabirlerini engellemeye çalisti. Çevredeki vatandaslarin araya girmesiyle tartismaya neden olan sahislar bölgeden uzaklasti.

"Bir seyi düzgünce söyleyen insana kimse bu sekilde bagira bagira hakaret etmez"

Dondurmaci Sinan Kus, uygun bir dille kadinin aglayan çocugu karsi banka almasini istedigini ancak yabanci uyruklu kadinin hakaretler etmeye baslamasi üzerine karsilik verdigini belirtti.

Kus, “Müsteri çocuk çok bagirdigi için rahatsiz oldu. Ben de hanimefendiye çocugu alip karsi banka geçin dedim. Tatli bir dille söyledim. Yumusak davranmak huyumuz oldu. Ben böyle deyince sanki ona bir laf söylemisim gibi direkt hakaret etmeye basladi.

Ben kâle almadim, döndüm isimi yapmaya devam ettim. Ben durdukça defaatle üstüme geldi, agir hakaretler etti. Birkaç kere buradan uzaklasmalari için düzgünce uyardim. Benim derdim burada kavga etmek degil. Ben burada esnafim, ekmek yemeye çalisiyoruz. Biz esnaf oldugumuz için küfür edemeyiz. Bizi burada taniyorlar, onlari tanimiyorlar. Öyle deyince çok agir bir hakarette bulundu. Onu dedikten sonra zaten benim kayis koptu. Çünkü kameralardan da izledim, bu diyalog 11 dakika sürmüs. Bence Allah’tan, kuldan korkusu olmayan insanlar. Bir seyi düzgünce söyleyen insana kimse bu sekilde bagira bagira hakaret etmez" dedi.

Böyle bir olayi ilk kez yasadigini söyleyen Kus, "31 yasindayim, 20 yildir bilfiil buradayim. Hiç kimse bu kadar hakaret edemez. Ömrümde duymadigim laflari duydum. Esnafin isi zor. Biz burada binlerce insanla ugrasiyoruz. Sabrediyoruz ama bizim sabrimizi korkaklik veya yapmak zorundalar diye addetmesinler” diye konustu.

Kaynak: İHA