Van Gürpinar'da Su Baskinlari

Van’in Gürpinar ilçesinde aksam saatlerinde baslayan firtina ve kuvvetli saganak yagis, su baskinlarina neden olurken, Gürpinar Belediyesi teyakkuza geçti.

Van Gürpinar'da Su Baskinlari
Aksam saatlerinde etkili olan yagis sonrasi bazi mahallelerde sel ve su taskini meydana geldi. Yasanan selin ardindan harekete geçen Gürpinar Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, kapanan yollara aninda müdahale ederek olusabilecek zararlarin önüne geçiyor. Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, sel felaketi sonrasi tüm ekiplerin sahada oldugunu belirtti.

Su ana kadar intikal eden büyük bir olumsuzlugun yasanmadigini belirten Baskan Tanis, "Saganak yagisin ardindan meydana gelen su taskini bazi evlerde ve tarim arazilerinde hasara yol açti. Ekiplerimizi yogun bir sekilde bu mahallelere yönlendirdik. Vatandaslarimizin magduriyetlerini hizli bir sekilde çözüme kavusturmak için tüm gücümüzle sahadayiz. Bir kez daha tüm vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Suan sahada çalisma yürüten tüm ekip arkadaslarima tesekkürlerimi iletiyorum. Rabbim bizleri her türlü afetten muhafaza eylesin" dedi.

Kaynak: İHA