Tatile Giderken Canindan Oluyordu

SAKARYA – Kahramanmaras merkezli depremin ardindan Sakarya’ya yerlesen depremzede vatandas, erken rezervasyon yaptirdigi tatile gitmek isterken canindan oluyordu. Tatile gitmek için bindigi otobüsün alevlere teslim olmasi neticesinde tüm esyalarinin yandigini söyleyen vatandas, firmanin magduriyetini karsilamadigini ve kendisine dalga geçer gibi cevaplar verildigini öne sürdü.

Tatile Giderken Canindan Oluyordu
Adana’da yasayan Ugur Can Öztürk, Alanya’da tatile gidebilmek için Ocak ayinda erken rezervasyon yaptirdi. ‘Asrin felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaras depremine Adana’da yakalanan Öztürk, depremin ardindan Sakarya’ya tasindi. Erkenden yaptigi tatil rezervasyonunun zamani gelen Öztürk, depremde yasadigi kötü hatiralari bir nebze de olsa unutabilmek için tatilini iptal etmeyerek gitmeye karar verdi. 12 Haziran 2023 tarihinde bilet aldigi otobüse binen Öztürk, yolculugu esnasinda dehseti yasadi. Içerisinde Ugur Can Öztürk ile birlikte toplam 38 yolcunun bulundugu N.S. idaresindeki 07 NDB 99 plakali Alanyalilar Turizm’e ait yolcu otobüsü Burdur-Antalya Karayolu Çeltikçi ilçesi Kuzköy yakinlarinda alevlere teslim olarak küle döndü.

Gece saatlerinde çikan yangin esnasinda uyumadigini ve aracin arka kismindan gelen koku sebebiyle durumu soföre ilettigini aktaran Öztürk, soförün ilk uyarisini dikkate almadigi belirtti.

Bir süre sonra dumanlari da fark eden Öztürk, tekrar soförün yanina gitti ve bu kez tartisma ile neticelenen durumun ardindan otobüs sürücüsü araci durdurdu. Bu esnada otobüs alevlere teslim oldu. Tahliye edilen yolculardan herhangi bir yaralanan olmadi. Küle dönen otobüste valizi ile birlikte telefonu da yanan Ugur Can Öztürk, firmanin magduriyetini karsilamadigini öne sürdü.

“Benim israrim üzerine araci saga çekti”

Depremden sonra kendilerine en çok yardim gelen yerin Sakarya oldugunu ve bu yüzden buraya tasindigini aktaran Ugur Can Öztürk, “Ocak ayinin sonlarina dogru erken rezervasyonla Alanya’da bir tatil planladik. Daha sonra ‘asrin felaketi’ olan Kahramanmaras depremi yasandi ülkemizde. Bundan dolayi da Adana’dan çikmak zorunda kaldik ve Sakarya sehrine yerlesmeye karar verdik. Depremden uzaklasmak istedik çünkü çok etkilendik. Zaten erken rezervasyon ile tatilimizi ayarlamistik, bize bir nebze moral olsun diye tatile gitmeye karar verdik. Günü gelince Sakarya otogarindan Alanyalilar firmasinin otobüse bindik. Her sey rutin ilerliyordu, Burdur mevkiinde arabadan hafif bir dumanla birlikte koku geldi. Bende soförü uyarmaya gittim, o da bana ‘sen git, ben birazdan muavini gönderecegim’ cevabini verdi. Ama daha sonrasinda hiç kimse gelmedi yanima. Zaten yasadigimiz depremin korkusunu henüz atlatamamistim, otobüste herkes uyurken ben uyumuyordum zaten o sekilde fark ettim olayi. Dumanin siddetlenmesi üzerine ben tekrar soförün yanina gittim ve bu sefer kendisiyle tartismaya basladim. ‘Arabayi durdur, bir sikinti’ var dedim. Soför, benim israrim üzerine araci saga çekti. Gece saat 03.30 siralarinda, otobüsü saga çekmesiyle birlikte otobüs bir anda alev aldi ve küle döndü” dedi.



“Magduruz, firma yetkilileri aramadi”

Olayin kendisini asiri derecede etkiledigini belirten Öztürk, “Zaten depremde maneviyatimizi kaybetmistik simdi de esyalarimizi kaybettik. Çok magduruz, bizi firma yetkilileri aramadi. Alanyalilar turizmi ariyorum bana dalga geçer gibi ‘Senin 100 bin lira zararin varsa, benim 5 milyonluk arabam gitti’ diyorlar. Hiç kimse bizi önemsemiyor ve umursamiyor, esyalarimiz yandi. Tutanaklara da geçti cep telefonum, kulakligim, bagaj kismindaki valizim her seyim yandi. Ayakkabim bile yandi, yanginin çiktigi bölgede bulunan tesislerdeki bir arkadas beni yalin ayak gördü de bana terlik getirdi. Ben otele o terlikle gittim, gittigim otelin resepsiyonunda ki çalisanlar bile sahittir, simsiyah girdik otele. Canimizi zor kurtardik, tatilimiz zehir oldu. Kimse bizimle ilgilenmedi, çok magdur edildik” diye konustu.

Kaynak: İHA