Jandarmada Rütbe Terfi Heyecani

Manisa Valisi Enver Ünlü, Il Jandarma Komutanligi ‘Rütbe Terfi Töreni’ne katildi. Vali Ünlü rütbe alan personele rütbelerini takdim ederken görevlerinde basarilar diledi.

Jandarmada Rütbe Terfi Heyecani


Manisa Il Jandarma Komutanligi emrinde subay, astsubay ve uzman jandarma rütbesinde görev yapan 211 personel bir üst rütbeye terfi etti. Il Jandarma Komutanligi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Rütbe Terfi Törenine; Vali Enver Ünlü, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul, Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas ve Il Jandarma Komutanligi personeli katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin’in kutlama mesaji ve terfi kararinin okunmasiyla devam etti. Bir üst rütbeye terfi eden jandarma personeli isimlerinin tek tek okunarak rütbeleri; Vali Enver Ünlü, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul ve Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas tarafindan takildi.

‘Kazanilan her bir terfi alin teri ve çabanin mükafati’

Vali Ünlü, yaptigi konusmasinda “Kahraman ordumuzun kahraman mensuplarinin, ülkemizin tamaminda bütün milletimizin huzur ve güvenligini temin ve tesis için gece gündüz demeden 24 saat esasina göre fedakârca çalisan arkadaslarimizin mensubu oldugu bu köklü teskilatin rütbe terfi törenine katilmaktan ve aranizda bulunmaktan son derece mutlu ve bahtiyar oldugumu öncelikle ifade etmek istiyorum. Sizler bu güzide teskilatta basarili çalismalarin sonucu bir üst rütbeye yükselmeye, terfiye hak kazandiniz. Kazanilan her bir terfi alin teri ve çabanin bir mükâfati olmakla birlikte ayni zamanda sorumluluklarin ve sizlerden beklentilerin de arttigini gösteren bir emaredir. Sizlerin bu sorumluluk bilinci ile Jandarma Teskilatini daha da yüksek seviyelere tasiyacaginiza olan inancim tamdir.” dedi.



"Vatandaslarin ayagina degecek çakildan bile sorumluyuz"

Bir üst rütbeye terfi eden jandarma personelini tebrik eden Vali Ünlü, “Hepinizi içtenlikle tebrik ediyor, ailelerinizle beraber mutlu bir hayat temenni ediyorum. Basarilarinizin ve basarili çalismalarinizin devamini diliyorum. Jandarma ve Emniyet Teskilatimizin Manisa’mizin huzurunu, güvenini temini ve tesisi anlaminda örnek çalismalara imza atacagina yürekten inaniyorum. Sayin Bakanimizin da ifade ettikleri gibi bizler sokaktaki her vatandasimizin ayagina degecek çakildan dahi sorumluyuz. Ama bunun yaninda esas bizim odak noktamiz mücadele edecegimiz çeteler, organize suç örgütleri, çocuklarimizi zehirleyen tacirler, göçmen kaçakçiligi, organize suç örgütleri bunlarla örgütlü mücadele edecegiz. Emniyetimiz ve jandarmamizla hep beraber tek yürek olarak gerekli koordinasyonu benim baskanligimda yaparak insallah Manisa’mizda önemli asayis uygulamalarina ve önemli çalismalara imza atacagiz. Bu anlamda Valilik olarak biz de her türlü imkâni, kabiliyeti yapmaya, temin etmeye her zaman haziriz. Jandarma vatandasimizin 24 saat yaninda, yakininda ve yardimindadir. Bunun en münhasir örnegi çiftçimizin tarlasini süren jandarma personelimiz, köyde mahsur kalan yasli amcamizi, teyzemizi sirtinda arabasina kadar tasiyip hastaneye götüren kahraman jandarmamiz sadece güvenlik ve asayis degil vatandaslarimizin dara düstügünde, sikintiya düstügü her noktada yaninda hissettigi bu köklü kurulus bizler için her zaman bir iftihar vesilesidir. Onun kardes teskilati Emniyet Teskilati ile birlikte insallah Manisa’mizda huzuru güveni birlikte saglayip mazlumun umudu, hainin de korkulu rüyasi olmaya devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle 30 Agustos Zafer Bayrami’ni tebrik ediyor; aziz sehitlerimizi ve hayatini kaybeden kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle, sükranla yâd ediyor; hayatta olan gazilerimize saglikli uzun ömürler diliyorum. Onlari da buradan sükranla aniyorum. Yeni terfilerin sizlere, ailenize ve teskilatimiza hayirli olmasini diliyorum.” seklinde konustu.

Tören, hatira fotografinin çektirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA