Genç Arastirmacilar Balikesir'i Tanidi

Tübitak-BIDEB 2237A tarafindan desteklenen ve yürütücülügünü Prof. Dr. Fatih Satil‘in yaptigi “Cografya Egitiminde Yeni Yaklasimlar ve Alan Yazina Katkilar-2” projesine katilan genç arastirmacilara Balikesir Büyüksehir Belediyesi sponsorlugunda bir sehir turu düzenlendi.

Genç Arastirmacilar Balikesir'i Tanidi
Türkiye’nin farkli bölgelerinden seçilen ve lisansüstü egitim gören 20 cografya ögretmeni ve arastirmacilar Balikesir’i inceledi. Sehir turuna Çamlik Tepesinden baslayan grup, burada sehrin cografik yapisini ve sehrin planini gözlemledi. Katilimcilar daha sonra Balikesir Millet Kütüphanesini de ziyaret ederek kütüphane hakkinda ilgililerden bilgi aldilar.

Balikesir Büyüksehir Belediyesinin destekleri ile gerçeklestirilen sehir turuna Büyüksehir Belediyesinin rehberleri kilavuzluk yapti. Zagnos Pasa Camii ve Karesi Türbesini ziyaret eden misafirler gezi programinda Alaca Mescitle devam ettiler. Daha sonra misafirler; tarihi Balikesir evlerini, Saat kulesini ve sadirvani ziyaret etiler.

Arastirmacilar Balikesir Büyüksehir Belediyesinin katki ve destekleriyle gerçeklestirilen sehir turundan memnuniyetlerini dile getirerek tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA