Bozkirin Ortasinda Vaha

Sivas’in Kangal ilçesinde bulanan ve neredeyse her yerinden su çikan Kangaltekkesi köyü yesil görüntüsüyle adeta bozkirin ortasinda vahayi andiriyor.

Bozkirin Ortasinda Vaha
Sivas’in Kangal ilçesine bagli Kangaltekkesi köyünde adeta köyün dört bir yanindan su fiskiriyor. Sulak alanlari ve ormani andiran bitki örtüsüyle dikkat çeken köy bozkirin ortasinda yesil görüntüsüyle adeta vahayi andiriyor. Köye gelenlerin kimi doganin keyfini çikarirken kimi de suya girerek serinliyor. Dron ile havadan çekilen köy piknikçilerin de akinina ugruyor.

“Bu köyün her tarafinda bir su güzelligi var”

İçel’de yasayan ve tatil için köyüne gelen Bülent Özkan, köyün her tarafinda su güzelligi oldugundan bahsederek, “Bu köyün her tarafinda bir su güzelligi var. Her tarafta agaçlarimiz, yesilligimiz, dag ve bozkir iç içe. Burada bir doga güzelligi var” dedi.



“Köyün her tarafindan su çikiyor"

Kangaltekkesi Köyü Muhtari Haydar Ülgen, köyde bulunan agaç yogunlugundan bahsederek, “Bu köyün özelligi su. Suyun oldugu yerde hayat var. Burasi mesire olarak Kangal ilçesinin en güzel köylerinden birisi. Buraya insanlar piknige geliyor, çay içmeye geliyor. Buradaki su hiç kurumaz, berraktir ve içilebilir. Köyün her tarafindan su çikiyor. Yaz mevsimlerinde köyün asagi kisminda su çikmayan yer yok. Suyla birlikte agaç ta artiyor. Diger köylerde hiç agaç yoktu. Bu köyden dagildi agaç. Agaçlar sadece bizim köyden asagiya giden dere yataginda vardir ama yukari köylerde hiç agaç yoktur. Burasi bozkirin ortasinda her tarafindan su çikan küçük bir orman” diye konustu.

Kaynak: İHA