Seferihisar'da Edebiyat Bulusmasi
Seferihisar’da bu yil 18. kez düzenlenen Uluslararasi KIBATEK Yaz Edebiyat Bulusmasi, 25-27 Agustos tarihleri arasinda Teos Yazarlar Evinde gerçeklestirildi.

“Uluslararasi Dünyada Türkçe ve Türk Edebiyatlari” forumu ile baslayan etkinlikte, konuk sair ve yazarlar sunumlarini yapti. Degerlendirme konusmalarinin ardindan konuk edebiyatçilar Ulamis, Hereke, Turgut, Ihsaniye, Teos, Karagöl ve Seyyid Mustafa Efendi Türbesini kapsayan bir kültür gezisi yapti.
Üç gün boyunca ana temasi edebiyat ve sanat olan birçok etkinligin yapildigi edebiyat bulusmasina katilan konuklar, Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin’i de ziyaret etti. Konuk edebiyatçilar Baskan Yetiskin’e, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti.
Etkinlige katilan edebiyatçilara tesekkür eden Baskan Yetiskin, dünyada ilk sanatçilar birliginin kuruldugu Seferihisar’da, böyle bir bulusmaya ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Seferihisar sanatin ve sanatçilarin kenti olmaya devam edecek” dedi.
