Hacibektas Gençlik Kampi Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan bu yil üçüncüsü düzenlenen gençlik kampi Nevsehir’in Hacibektas ilçesinde basladi.

Hacibektas Gençlik Kampi Basladi


Haci Bektas Veli’nin Hakka yürüyüsünün 752. yil dönümü anma etkinlikleri çerçevesinde “Bir olalim, Iri olalim, Diri olalim” temali gençlik kampi düzenlenen törenle basladi.

Hacibektas ilçesinde bulunan Dedebag Kamp Merkezi’nde düzenlenen açilis programina Nevsehir Valisi Ali Fidan, Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Dr. Enes Eminoglu’nun yani sira il protokolü ve gençler katildi.

25 ilden gelen 90 gencin katildigi kampin açilis programinda konusan Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Dr. Enes Eminoglu “Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen gençlerimizle bir arada olmak bizleri heyecanlandiriyor. Askimizi, heyecanimizi, motivasyonumuzu arttiriyor. Ben her birinizi tebrik ediyorum. Böyle bir milli manevi degerlerin içerisinde, bir kampta oldugunuz için Haci Bektas Veli Hazretleri’nin böyle bir ögretilerinin ögrenildigi, Anadolu irfanin aslinda sadece Bektas Veli Hazretleri, Haci Bayram Veli Hazretleri, Haci Saban Veli Hazretleri gibi Anadolu’nun her bir yerinde böyle büyüklerimizin örnek olarak alinmasi, onlarin ögretilerinin takip edilmesi, söylenildigi gibi bir olmak, iri olmak, diri olunmasi çok kiymetli. Her alanda bu büyüklerimizin bize Anadolu irfanin getirmis oldugu bu güzellikleri yasamak, yasatmak bizden sonraki nesillere aktarmak çok kiymetli. O yüzden ayrica gerçekten tebrik ediyorum. Insallah bundan sonra da bu sözdeki gibi birligimiz, beraberligimiz ben daim olsun diyorum. Nice böyle güzel programlarda sizleri Türkiye’nin dört bir tarafinda yine misafir etmek istiyoruz” seklinde konustu.



Nevsehir Valisi Ali Fidan’da yaptigi konusmada “Nevsehir Anadolu’nun kalbinde Kapadokya’nin merkezinde essiz tabiat güzellikleri, dogal olusumlara yer üstü yeralti zenginliklerine, tarihi ve kültürel mirasa sahip çok güzel bir sehirdeyiz. Ayni zamanda bunlarin yaninda bir de Anadolu’nun manevi mimarlarindan Haci Bektas-i Veli’nin manevi ikliminin manevi havasinin yasandigi bir sehirdeyiz. Sözlerimin basinda Haci Bektas Veli Hazretleri’ni ebediyete irtihallerinin 752. seneyi devriyesinde rahmetle aniyorum. Haci Bektas Veli Hazretleri geçmisten günümüze, 13. asirdan bugüne kendi devrinde oldugu gibi hala birligimize, beraberligimize ülkemizin kardesçe, baris içinde, sevgi içinde yasanmasini saglayan bir manevi mimar. Onun çaglari asan felsefesinin ülkelerinin temelinde insan var. Insani önceliyor sevgiyi, barisi, kardesligi önceliyor. Her daim savas yerine barisi, düsmanlik yerine dostlugu, kin ve nefret yerine sevgi, baris ve hosgörüyü önceleyen bir anlayisi var. Onun mesajlarina baktigimizda ara bul diyerek insanlara atalete düsmekten çalismaya bilime, arastirmaya sevk ediyor. Incinsen de incitme diye derin, engin bir hosgörü kültürü sunuyor. Tabii ki üzerine ciltlerce kitap yazilacak ‘Bir olalim, Iri olalim, Diri olalim’ ifadesi bugünün dünyasinda bu sözün anlami daha da anlam kazaniyor. Dünyada birçok yerde kan var, gözyasi var, sikintilar var. Anadolu’yu manevi olarak insa eden Haci Bektas Veli gibi Yunus Emre gibi, Mevlana gibi onlarca, yüzlerce düsünürümüz, din adamimiz bize ilham veriyor. Bizler de hep beraber onlardan aldigimiz ilhamla Cumhuriyetimizin 100. yilini tamamlarken ikinci asrina baslarken bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz.” seklinde konustu.

Program kamp atesinin yakilmasiyla devam etti.
Kaynak: İHA