Güder, Down Sendromlu Çocuklarin Gösterisine Katildi
Battalgazi Belediyesi ile Uluslararasi Malatya Dayanisma Dernegi ve Down Sendromlular Dernegi tarafindan ‘Farkinda Ol Fark et’ temali program düzenlendi. Down Sendromlu çocuklarin gösteri düzenledigi programda Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, çocuklarla yakindan ilgilenirken keyifli anlar yasandi.

Down sendromu hakkinda toplumsal farkindalik olusturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrimciliga ve olumsuz tutumlara maruz kalmasini önlemek amaciyla Battalgazi Belediyesi katkilariyla Uluslararasi Malatya Dayanisma Dernegi ve Down Sendromlular Dernegi tarafindan Sanat Sokaginda bulunan Gülen Yüzler Kafe’de ‘Farkinda Ol Fark et’ temali program düzenlendi.
Programa Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Çolak ve kalabalik bir topluluk katildi.
“Çocuklarimizin karsilastigi engelleri ortadan kaldiriyoruz”
Program Down Sendromlu çocuklarin folklor gösterisiyle basladi.
Çocuklarin sundugu gösteri büyük begeni topladi. Down Sendromlu çocuklar daha sonra defile gösterisi sundu. Programda ayni zamanda resim ve fotograf sergisi düzenlenirken katilimcilar sergiyi gezdi. Özel gereksinimli çocuklarla yakindan ilgilenen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, çocuklarin gösterilerini büyük bir begeniyle izledi. Özel çocuklarin her zaman yaninda olduklarini ifade eden Baskan Güder, “AK Parti hükümeti öncesinde özel gereksinimli çocuklar ve aileler birçok sorunla karsilasiyorlardi. Bizler neler diye düsündük ve yasanilan zorluklari ortadan kaldirdik. Belediye olarak engelsiz yasam merkezimizde çocuklarimizin tedavilerini yapiyoruz. Özellikle annelerin ciddi yüklerini aliyoruz çünkü özel gereksinimli çocuklari olan anneler her an çocuklariyla birlikte olmak zorunda kaliyorlar ve sosyal hayattan mahrum kaliyorlardi. Bizler ailelerimize yardimci olurken çocuklarimizin da tedavisini yapiyoruz. Merkezimizde suan 300 üzerinde evladimiz var. Evlerinde araçla aliyoruz getirip hangi evladimizin neye ihtiyaci var yüzmesinden tutun da toprakla rehabilitesine kadar 18 bransta egitip toplumu kazandirmaya çalisiyoruz. Türkiye’de bu tür kurum ve kuruluslarin kesinlikle yayginlastirilmasi lazim, gerçegimizin farkina varmamiz lazim” ifadelerini kullandi.
“Çocuklarimiz çok samimi”
AK Parti Malatya Milletvekili Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak da, “Ben buraya ne zaman gelsem samimiyetimle söylüyorum yemeyi içmeyi unutuyorum, paylasmaya, konusmaya, dinlemeye odaklaniyorum. O servisler, o enerji bana güç veriyor. Ailelerimiz emin olsunlar ki siyaseten elimizden ne geliyorsa ne yapabiliyorsak her daim yapacagiz. Çocuklarimizi çok seviyoruz ve her zaman onlarla birlikte olmaya gayret gösterecegiz.” dedi.
Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Çolak ise “Hep böyle yüzünüz gülsün hep çocuklarimizla böyle günlerde bir araya gelsinler bizlerde sahit olalim. Belediye Baskanimiz çocuklarimiz için güzel isler yapiyor. Sizlere de selamlari var” dedi.
“Desteklerinden dolayi Baskan Güder’e tesekkür ederiz”
Programin düzenlenmesine katkida bulunan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkür eden Uluslararasi Malatya Dayanisma Dernegi Ayten Andiç de, “Uzun zaman sonra yüzlerimizin gülmesi, çocuklarimizin yüzlerinin gülmesi, çocuklarimizin biraz eglenmesi için yapilan programimiz çok güzel oldu. Bu program için özellikle Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder beyefendiye desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyoruz. Bu tür programlarla çocuklarimizin farkindaligini arttirmaya devam edecegiz" diye konustu.
Down Sendromlular Dernegi Baskani Nursel Vardi ise, programin düzenlenmesine destek olan herkese tesekkür etti.
