GASMEK'in YKS Basarisi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Meslek Egitim Kurslari’nda (GASMEK) egitim gören 108 ögrenci, tip fakültesine yerleserek hayallerindeki doktorluk meslegine kavustu.

GASMEK'in YKS Basarisi
Türkiye genelinde yapilan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) üniversiteye yerlestirme sonuçlarina göre GASMEK’te ücretsiz egitim alan yüzlerce ögrenci istedikleri üniversiteleri kazandi. GASMEK’te sinavlara hazirlanan 36 ögrenci dis hekimligi ve eczacilik fakültesine, 162 ögrenci mimarlik ve mühendislik fakültelerine, 36 ögrenci ise hukuk fakültesine yerlesti.

GASKMEK kurslariyla 306 ögrenci egitim, fen ve edebiyat fakültesi, 131 ögrenci iktisadi ve idari bilimler fakültesi, 871 ögrenci meslek yüksek okullarina yerlesirken 389 ögrenci ise diger fakültelere yerlesmeye hak kazandi.
Kaynak: İHA