Saldiriya Ugrayan Doktor Dehset Gecesini Anlatti

Gaziantep’te özel bir hastanenin acil servisinde çalisirken hasta yakini oldugu iddia edilen 20 kisinin saldirisi sonucu yaralanan ve yogun bakima alinan Doktor Asadullah Begoglu, yasadiklarini anlatti.

Saldiriya Ugrayan Doktor Dehset Gecesini Anlatti
Gaziantep’te özel bir hastanenin acil servisinde çalisirken hasta yakini oldugu iddia edilen 20 kisinin saldirisi sonucu yaralanan ve yogun bakima alinan Doktor Asadullah Begoglu (36), yogun bakimdan çikarak servise alindi. Dr. Begoglu, o gece yasadigi dehset anlarini anlatti. Doktor Asadullah Begoglu, “Benim normal nöbetim vardi. Hasta yakini çocugunu getirmis, ates ve kusma sikayetiyle acil servise basvuru yapti. Sivi kaybi ve atesinin düsmesi için damar yolu açtik. Ailesi de sikayetlerini anlatti, bizler de tamam dedik. Tedavisini yazip gönderdik. Hemsire arkadaslar bir kere damar yolunu denemisler, sivi kaybi oldugundan dolayi damar yolunu açamamislar. Bizler de biraz bekleyin, daha sonra tekrardan deneriz dedik. O sira hasta yoktu, biz de molamiza çiktik. Kapinin önünde yönetici ve güvenlik arkadasimizla sohbet ediyorduk, bir anda 15-20 kisi çagirip gelmis. Adamlarla herhangi bir münakasamiz ya da sözlü tartismamiz olmadi. Kapinin önünde dururken 15-20 kisi ’Damar yolu açamayan doktor ve hemsireler bunlardir’ diyerek saldirdilar. Kafama darbe aldim. Hastayla ya da kisisel olarak herhangi bir husumetimiz yok ama arkadasin bizimle ne sikintisi varsa çözemedik" dedi.



“20 kisiden en az 15 kisi beni darp etti”

Begoglu, “15-20 kisi saldirdi, kamera kayitlari var. 20 kisiden en az 15 kisi beni darp etti. 1 kisi tutuklandi tamam ama geriye kalan kisiler ne olacak. Bu bizim için de tehlikeli ve korkuyorum. Simdi yarin taburcu olacagim ve çikacagim, digerlerinin beni tehdit etmeyecegi ne malum. Bu tip insanlar o kadar simarmis ki, durdugu yerde saldiran, böyle bir seyden dolayi ben sikayetçi oldum. Bunun için bana bir daha saldirabilirler. Saldiri aninda sag olsun arkadaslarim hasta yakinlari ve hastane personelleri kurtardi beni. Beyaz kod verdik, 15-20 dakika sonra polis ekipleri geldi. Olay bitti, saldirganlar kaçti, beni kurtaran olmasaydi beni öldüreceklerdi. Beni kurtaran hasta yakinlari ve hastane personeli oldu. Normalde beyaz kod verince polis ekiplerinin hemen gelmesi lazim ama olay bitti adamlar çekip gittiler, polisler geldi. Olayda arkadaslarim beni kurtarmasa su an bu sekilde degil de artik öldükten sonra mi derim, ölür müydüm ya da daha farkli bir hasar mi alirdim bilemiyorum. Adamlarin gözü o derece dönmüstü" diye konustu.

Kaynak: İHA