Ankara Yolunda Bir Etap Daha Tamamlandi
Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Bursa-Ankara karayolunda sürdürdügü asfalt yenileme çalismalarinda bir etap daha tamamlandi. Trafigin aksamamasi için gece boyu sürdürülen çalismalarla Ankara gelis istikametinin Otosansit Kavsagi ile Gürsu Kavsagi arasi da daha konforlu hale getirildi.

Cuma gece saatler 23.59’u gösterdiginde yolun trafige kapatilmasiyla baslayan çalismada hat üzerinde freze çalismasi gerçeklestirildi.
Trafigin aksamamasi için Cumartesi sabahi ulasima açilan yolda asfaltlama çalismalarina ise Cumartesi gece yarisindan sonra baslandi. Adeta zamanla yarisin yasandigi çalismada asfalt dökme makineleri, silindirler ve saha personellerinin hummali çalismasi ile yol pazar sabahinin ilk saatlerinde ulasima açildi. Çalismada Bursa gelis istikametinde Gürsu Kavsagi ile Otosansit Kavsagi arasindaki 1200 metre uzunlugundaki bölümü, 2000 ton asfalt kaplama ile daha konforlu hale getirildi.
Çalismalar hiz kesmiyor
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, mevcut yollari saglamlastirmak için yogun mesai harcadiklarini hatirlatarak, en önemli çalisma alanlarindan birinin de Bursa - Ankara Karayolu oldugunu söyledi.
Yilin ilk 7 ayinda 17 ilçede 280 bin ton sicak asfalt kaplama yaptiklarini kaydeden Baskan Aktas, “Bursa- Ankara yolunu da etap etap yeniliyoruz. Ana arterlerde trafigi aksatmamak için ekiplerimiz mesailerini gece yapiyorlar. Ankara gidis istikametinde Yüksek Ihtisas ve Mimar Sinan Kavsaklari arasi ile Otosansit ve Gürsu Kavsaklari arasini çift yönlü olarak yenilemis olduk. Sirada Gürsu Kavsagi ile Kestel Kavsagi arasi var. Sehrimizin daha modern, daha güzel ve daha yasanabilir olmasi adina çalismaya devam edecegiz" diye konustu.
