Izmir Trafigine Güvenli Dokunus

Sehirde ulasimin daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi için yapilan çalismalar çerçevesinde Izmir Büyüksehir Belediyesi, 6 binin üzerinde trafik levhasinin montajini tamamladi. Tasit ve yaya güvenligi için Gazi Bulvari basta olmak üzere trafik çizgileri yenilenirken ihtiyaç noktalarina ise yeni yaya geçitleri kazandirildi.

Izmir Trafigine Güvenli Dokunus
Izmir Büyüksehir Belediyesi, kent içinde güvenli ve konforlu ulasimi saglayabilmek için trafik bakim, onarim ve düzenlemelerine araliksiz devam ediyor. Izmir Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligi Trafik Hizmetleri Sube Müdürlügü tarafindan yürütülen çalismalar çerçevesinde Izmir’in yollarinda yatay ve düsey trafik isaretleri gelistirildi. Sahada eksik ve onarilmasi gereken noktalari tespit eden ekipler, bu yil 6 bin 286 adet trafik levhasinin montajini tamamladi, 86 bin 238 metrekarelik trafik çizgisi çekti. Ekipler bu yilin sonuna kadar 10 bin trafik levhasinin montaji ve 220 bin metrekarelik trafik çizgisi düzenlemesi yapmayi hedefliyor.

Yaya geçidi sayisi artirildi

Montaji yapilan 6 bin 286 levha içerisinde; 151 ayna, 37 alüminyum yol butonu, 2 bin 494 yol dikmesi, 16 çarpisma tanki, 11 körük, 5 teleskopik direk yer aliyor. 86 bin 238 metrekarelik trafik çizgisi çalismasinda ise 322 yaya geçidi, 29 yükseltilmis yaya geçidi, 94 kasis, 21 hiz tarama, 101 tek ok, 14 çift ok çalismasi tamamlandi.

Gazi Bulvari yenilendi

Çalismalar çerçevesinde Izmir’in en yogun trafik noktalarindan Konak’taki Gazi Bulvari bastan asagi düzenlendi.

Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan asfalt serimi yapilan Gazi Bulvari’nin yol çizgileri ve yaya geçitleri de yenilendi. Gazi Bulvari ile 1364 sokak kesimi, Konak Ilçe Emniyet Müdürlügü önündeki 2 yaya geçidi, 1362 sokak kesimindeki 2 yaya geçidi, Gazi Bulvari ile Sair Esref Bulvari kesimindeki 4 yaya geçidi boyandi.

Ekipler, Mustafa Kemal Pasa Sahil Bulvari’nin Konak altgeçidinden itibaren Fevzi Pasa Bulvari üzerinden Basmane’ye kadar olan ana güzergahlarda çalismalarini sürdürecek.
Kaynak: İHA