Kuyucak'ta TOKI Kuralari Çekildi

Aydin’da TOKI tarafindan yapimi devam eden konutlarin hak sahiplerine teslimi için kura çekim töreni düzenlendi.

Kuyucak'ta TOKI Kuralari Çekildi
Aydin’in Kuyucak ilçesinde 2 farkli mahallede yapimlari devam eden TOKI konutlarinin hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekim töreni düzenlendi.

Yogun katilimla gerçeklesen törende kendilerine konut çikanlar duygu dolu anlar yasadi. Kanser hastasi olan ve iki engelli çocuguyla kura törenine katilan bir kadin ise kendisine konut çiktigini duyunca gözyaslarina boguldu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Kuyucak Belediye Baskani Mehmet Çömden’e tesekkür eden Ayten Tuna, mutlulugunu dile getirdi.

Toplamda 241 basvurunun yapildigi kura çekimlerinde Horsunlu ve Pamukören mahalleleri olmak üzere toplam 170 konutun hak sahipleri belirlendi.

“Çocuklarim için basvurmustum”

2 engelli çocugu için basvuru yaptigini ifade eden hak sahiplerinden Ayten Tuna, “Çok mutluyum. Kirada oturuyorduk. 2 oglum var ikisi de engelli ben de kanser hastasiyim. Çok mutluyum. Çocuklarim için basvurmustum. Hayirlisi olsun. Gönlümde 3+1 vardi ama 2+1 çikti nasip. Oglumun biri isitme engelli, birisi otizmli ve agir mental engelli. Nasip neyse o olur. Hayirlisi olsun” dedi.

Ev sahibi olmanin sevincini yasadigini belirten hak sahiplerinden Fatma Akil ise, “Emekliyim. Evim yoktu. 2+1 birinci kat çikti. Çok mutluyum. Cumhurbaskanim ve baskanima çok tesekkür ederim” diye konustu.



“Diger mahallelerimiz için de çalisacagiz”

2 mahallede toplamda 170 toplu konutun hak sahiplerinin belirlendigini ifade eden Kuyucak Belediye Baskani Mehmet Çömden, “Bugün Kuyucak ilçemizde TOKI’nin Horsunlu ve Pamukören Mahallemizdeki TOKI evlerinin kura çekimini yapiyoruz. Pamukören Mahallemizde 95 adet, Horsunlu Mahallemizde de 170 adet toplu konut çekilisi bugün yapildi. Daha önce 2017 yilinda Kuyucak merkezde 210 tane toplu konut çekilisi yapildi. Hak sahipleri su anda evlerinde oturmaktalar. Horsunlu ve Pamukören mahallelerimizde de isimleri çikacak olan vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun. Tabi diger mahallelerimizde de talepler var. Uygun arsalar bulundugunda TOKI ile anlasarak onlari da ev sahibi yapmak için gerekli çalismalari yapacagiz. Simdiden hak sahiplerine hayirli olsun. Bu isi Türkiye’de baslatan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve TOKI Baskanligimiza tesekkür ediyoruz. Yapmis olduklari konutlarin, en son 6 Subat Depremi’nde saglamligi ortaya çikti. Insanlarimizin can güvenligi birinci planda tutulmak üzere, insanlarin huzurla oturabilecegi evlere sahip oldular” dedi.

Kaynak: İHA