Gaziantep'te Çevre Dostu E-Ruhsat Ve E-Imar Dönemi Basladi

Asrin felaketinin yasandigi Gaziantep’in merkez ilçesi Sahinbey’de çevre dostu proje olan E-Ruhsat, E-Imar ve Kent Rehberi projelerini hayata geçirerek vatandaslara zaman, yakit ve kagit tasarrufu ile yeni bir kolaylik sagladi.

Gaziantep'te Çevre Dostu E-Ruhsat Ve E-Imar Dönemi Basladi
Kahramanmaras depremlerinden etkilenen Gaziantep’in Sahinbey Belediyesi vatandasin yasamini kolaylastirmak adina Türkiye’de bir ilk olan Imar, Ruhsat ve Belediyecilik hizmetlerinde yeni bir dönem baslatti. Sahinbeyli vatandaslar belediye binasina hiç ugramadan tek tusla imar, ruhsat ve belediye hizmetlerinden faydalanabilecek.

Sahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansman ile E-Imar, E-Ruhsat ve E-Belediyecilik hizmetleri tanitildi. Sahinbey Kongre ve Kültür Merkezi’nde ki lansmana Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Gaziantep Insaat Müteahhitleri Dernegi Baskani Bora Kanevetci, Elektrik Mühendisleri Odasi Gaziantep Sube Baskani Islim Arikan ve davetliler katildi.

“Vatandaslar zamandan, yakittan ve kâgittan tasarruf edecek”

Projenin müteahhitleri rahatlatacagini belirten Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Sahinbey Belediyesi olarak bugün bir ilki gerçeklestiriyoruz. Insaat yapmak isteyen müteahhitlerimiz E- Belediye sistemimiz üzerinden basvurularini yaptiklari takdirde insaat ruhsatlarini rahatlikla alabilecekler. Yani belediye ye gelmeden projelerini sistem üzerinden gönderip kontrolleri yapildiktan sonra onayi belediyemiz tarafindan veriliyor. Alt yapi kuruluslarina da evrak götürmeden, sistemden dosyalarini göndererek onaylarini alabilecekler. Böylelikle zamandan, yakittan ve kagittan tasarruf etmis olacagiz. Islemler çok hizlanmis olacak. Müteahhitlerimiz insaatlarini daha kolay yapabilecekler. Istiyoruz ki vatandaslarimiz belediyeye gelmeden her türlü islemini sistem üzerinden yapabilsin. Su anda büyük oranda bunu gerçeklestirdik” seklinde konustu.

“Yesil dönüsüme hizmet edecek önemli bir proje”

Insaat Mütaahitleri Dernek Baskani Bora Kanevetci, ‘Projenin saglikli isleyebilmesi için e-imzamizin olmasi gerekiyor. Yeni sistemde evraklarimizi tamamlayarak sisteme yükleme yapilirsa emeklerimiz de bosa gitmemis olur” dedi.

Elektrik Mühendisleri Odasi Gaziantep Sube Baskani Islim Arikan ise, ‘’Tam da Yesil Mutabakat ve Yesil Dönüsüme hizmet edecek bir proje. Sahinbey Belediye Baskanimiza bunun için tesekkür ediyorum. Hem müteahhitler hem de vatandaslarin isini kolaylastiran bir projeye imza atildi. Yanlisliklari da ortadan kaldiran bir uygulama oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA