Bursa'da Bilim Dolu Gece

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan bilimi ulasilmaz ve zor olmaktan çikarip, toplumun tüm kesimleriyle bulusturma amaciyla düzenlenen Mobil Bilim Festivali (MobilFest), Hüdavendigar Parki’nda vatandaslari eglence dolu bir bilim yolculuguna çikardi.

Bursa'da Bilim Dolu Gece
Bursa’da gelecegin bilim insanlarini yetistirmek ve bilimi gençlere sevdirmek amaciyla Astrofest, Bursa Bilim Senligi (Science Expo), Asya Pasifik Bilim Merkezleri Agi (ASPAC) Dünya Konferansi gibi birçok uluslararasi programa ev sahipligi yapan Bursa Büyüksehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerine bilimi sevdirmek ve ‘Ben de yapabilirim’ duygusunu asilamak adina çesitli etkinlikler düzenliyor. Bilimi zor olmaktan çikarip, toplumun tüm kesimleriyle bulusturma amaciyla düzenlenen Mobil Bilim Festivali (MobilFest) de Hüdavendigar Parki’nda düzenlendi.

Festivale yogun ilgi gösteren Bursalilar, astronomi, temel bilimler, bilimsel gösteri programlari, animasyon ve belgesel gösterimleriyle eglenceli deneyler yasadi. Hacivat ve Karagöz gölge oyunuyla daha keyifli hale gelen festivalde, vatandaslar gökyüzü gözlemi de yaparak uzayin gizem dolu dünyasina yolculuk yapti. Program, Ugur Ikizler ve Bülent Yasarsoy’un da katildigi söylesiyle devam etti.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da AK Parti Nilüfer Ilçe Baskani Furkan Alpaslan ve AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez ile birlikte Mobilfest’e katilarak vatandaslarla sohbet etti. Çocuklara ve gençlere yönelik ana kucaklarindan baslayip üniversite sonrasi staj ve is imkanlarina kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Baskan Alinur Aktas, bir ülkenin gelismisliginin de yüksek teknoloji ve bilimle olabilecegini belirtti.

Büyüksehir Belediyesi olarak çocuklarin ayagina bilimi getirdiklerini ifade eden Baskan Aktas, “MobilFest ile bunu gerçeklestiriyoruz. Bilim Teknoloji Merkezi’miz var. Gökmen Uzay Havacilik Merkezi’miz var. Okullarimiz bünyesinde laboratuvarlarimiz var ama burada yaptigimiz deneyimlerle de çocuklarimizin ufkunu ve vizyonunu gelistirmeye çalisiyoruz. Akilli Sehircilik ve Inovasyon Dairesi Baskanligi marifetiyle yapilan bu organizasyona katilarak çocuklarimizin ve ailelerin heyecanina ortak olduk. Çocuklarini bu festivale getiren ailelere tesekkür ediyorum. Çocuklarimizin gelisimi için bu tip etkinliklerin çok degerli oldugunu düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA