Burdurlu Taksiciler Eylem Yapti

Burdur’da, Belediye Encümeni karariyla yeni taksi duragi açilacagi ve araç plakalarinin dagitilmaya devam edileceginin haberini alan taksiciler eylem yapti.

Burdurlu Taksiciler Eylem Yapti


Burdur’da taksiciler yeni durak açilmasi, plaka verilmesi ve akaryakita yapilan zamlari protesto etti. Taksiciler adina konusan Levent Yigit, “Son dönemlerde özellikle basta akaryakit, motorlu tasitlar vergisi, araç trafik sigortalari ve buna benzer sayabilecegimiz birçok kalemde yüzde 300 civarinda zamlarla karsi karsiya kaldik. Geçen sene 3 bin lira ile 4 bin liraya yaptirdigimiz trafik sigortalari bu sene karsimiza 15-16 bin lira civarinda geldi. SGK ve Bag-Kur primlerimiz hat safhada artti. Yapilandirmaya girsek de ya yapilandirmayi yatirmak zorunda kaldik, digerini bos birakmak zorunda kaldik. Borcumuz gün geçtikçe artmaya basladi.

" seklinde konustu.



"Belediyenin yeni durak açtirma ve taksi plakasi dagitmasini istemiyoruz"

Burdur’da hali hazirda bulunan 128 taksinin bile nüfusun az olmasindan dolayi fazla geldigini dile getiren Yigit, belediye tarafindan alinan yeni durak açtirma ve taksi plakasi verme kararina karsi çiktiklarini dile getirerek; "Burdur genelinde ticari taksi sayisinin nüfus oranina göre çok fazla olmasi müsteri potansiyelinin az olmasi bizleri kazanç durumunda yok seviyeye kadar indirdi. 128 aracimizin yaklasik yüzde 80’inde SGK ve Bag-Kur’dan kaynakli ve vergi dairesinden kaynakli hacizler bulunmakta. Meslektaslarimizin çogu bu konudan dolayi mustarip ve her gün korku içerisinde. Burdur taksicileri olarak devlet yetkililerinden talebimiz nasil ki isçi ve memurlara enflasyon oraninda zam verildiyse biz küçük esnaflara da ama Bag-Kur, SGK, trafik sigortalari konularinda desteklemelerini istiyoruz. Buradan Belediye Baskanimizdan bir talebimiz var, az önce bahsettigimiz gibi Burdur genelinde ticari taksi sayisinin nüfus oranina göre çok fazla olmasi müsteri potansiyelinin az olmasindan dolayi bizler çok zorluk çekmekteyiz, yeni plakalar verilmesini yeni duraklar açilmasini istemiyoruz. Her açtiginiz durak ve her verdiginiz plaka bizlere zarar veriyor.” dedi.

Burdur Otogari’nda toplanan taksiciler, Seker Meydani’na kadar konvoy yaparak zamlari da protesto etti. Zamlardan etkilendikleri için zor durumda olduklarini belirten taksiciler Bag-Kur, SGK, trafik sigortalari gibi konularda destek beklediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA