Belediye Konservatuvari Kayitlari Basladi

Süleymanpasa Belediyesi, sanata ilgisi ve yetenegi olan herkesin kaliteli egitim alabilmesi için çalismalarini sürdürüyor. Yüzlerce sanatçi adayi yetistiren ve akademik düzeyde müzik ve dans egitimi veren bir kurum olarak dikkat çeken Süleymanpasa Belediye Konservatuvari, 2023-2024 Egitim-Ögretim yili ögrenci alimi için kayit kabulüne basladi.

Belediye Konservatuvari Kayitlari Basladi
Iki asamali sinavla ögrenci kabul edecek olan Süleymanpasa Belediye Konservatuvarina, çevrim içi olarak Süleymanpasa Belediyesi resmi internet sitesi www.suleymanpasa.bel.tr adresinden kayit yaptirilabilecek. 15 Agustos Sali günü baslayan kayitlar, 6 Eylül Çarsamba günü mesai saati sonuna kadar devam edecek.

Basvuru ve kayitlarla ilgili Süleymanpasa Belediyesi resmi internet sitesinden, 0 282 259 59 59 numarali Süleymanpasa Belediyesi Çagri Merkezinden ve 100. Yil Ahmet Aygün Gençlik Merkezinde bulunan Süleymanpasa Belediye Konservatuvari Ögrenci Isleri biriminden bilgi alinabilecek.

Iki asamali sinavla ögrenci alinacak

Kayitlarin sona ermesinin ardindan, 16-17 Eylül 2023 tarihlerinde ön eleme sinavi yapilacak ve bu sinavi geçen adaylar için 23-24 Eylül 2023 tarihlerinde kesin kabul sinavlari gerçeklestirilecek. Her iki sinavi da basariyla geçen ögrenci adaylari, 25 Eylül-6 Ekim tarihleri arasinda kesin kayitlarini yaptirabilecekler. Egitim-ögretim ise 7 Ekim tarihinde baslayacak.

4 bölümde 12 programa ögrenci alinacak

Süleymanpasa Belediye Konservatuvari bünyesinde, Müzik Teknolojileri, Dans, Ses Egitimi ve Çalgi Egitimi olmak üzere dört bölümde egitim verilecek. Müzik Teknolojileri Bölümü, Çalgi Yapim Programi’na 18 yas ve üzeri ögrenci kabul edecek.

Dans Bölümü, Bale ve Türk Halk Oyunlari olmak üzere iki farkli programda egitim gerçeklestirilecek. Bale Programi’na 8-12 yas arasi, Türk Halk Oyunlari Programi’na ise 8-25 yas arasi ögrenci alinirken, Ses Egitimi (San) Bölümünde Türk Sanat Müzigi Programi’na 8-35 yas arasi ögrenci alimi yapilacak.

Çalgi Egitimi Bölümü bünyesinde ise yedi enstrüman programi açilacak. Piyano programina 8-18, Gitar programina 8-25, Keman, Kanun, Klarnet, Baglama ve Ud Programlarina ise 8-65 yas arasi ögrenci kabul edilecek.

Öte yandan, Süleymanpasa Belediye Konservatuvari ögretim görevlileri tarafindan yapilacak sinavlarda basarili olamayanlar için konservatuvar bünyesinde hafta içi kurslari açilacagi belirtildi.

Süleymanpasa Belediye konservatuvari sinav ve ögrenci alim takvimi söyle:

“15 Agustos Sali Çevrimiçi Kayit Basvurulari Baslangici, 6 Eylül Çarsamba Çevrimiçi Kayit Basvurulari Bitisi, 16-17 Eylül Cumartesi-Pazar Ön Eleme Sinavlari, 23-24 Eylül Cumartesi-Pazar Kesin Kabul Sinavlari, 25 Eylül Cuma Kesin Kayit Basvurulari Baslangici, 6 Ekim Cuma Kesin Kayit Basvurulari Bitisi, 7 Ekim Cumartesi 2023-2024 Egitim-Ögretim Yili Baslangici.”
Kaynak: İHA