Bu Camide Ibadet Için Engel Olmayacak
Kartepe’de insa edilen Kent Meydani Cami’de yürütülen çalismalarda sona yaklasildi. Tamamlandiginda 3 bin 500 kisinin ayni anda ibadet edebilecegi camide, engelsiz ulasimi saglamak amaciyla iki asansör de bulunacak.

Toplam insaat alani 5 bin 250 metrekare olan projenin, bin 814 metrekarelik bodrum katinda çok amaçli salon, kütüphane, 10 derslik, imam odasi, teknik oda, kazan dairesi, 3 depo, bay, bayan sadirvan ve tuvaletler bulunacak. 2bin 467 metrekareden olusan zemin katta ise ibadet alani, son cemaat ve ayakkabilik bölümü, 967 metrekareden olusan mahfil katinda ise ibadet alani bulunuyor.
Kent Meydani Cami 2 minare, 1 büyük, 4 küçük olmak üzere 6 yarim kubbeden olusuyor. Büyük kubbesinin çapi 26 metre olan caminin ayrica her katta engelsiz ulasimi saglamak amaciyla iki asansör yerlestirilecek.
Camide yürütülen çalismalari inceleyen Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Konumuyla ve mimarisiyle Kartepe’mizin çehresine güzellik katacak Kent Meydani Camii’ne incelemelerde bulunarak son durum hakkinda bilgi aldik. Kocaeli’nin en büyügü olma yolunda çalismalari titizlikle sürdürülen camimiz simdiden ilçemizin sembolleri arasinda yer aliyor" dedi.
