Mermerin Üzerinde Yumurta Pisirdi

Sinir kenti Kilis’te asiri sicaklar nedeniyle bir vatandas, sicak havanin etkisini göstermek amaciyla mermerin üzerinde yumurta pisirdi.

Mermerin Üzerinde Yumurta Pisirdi
Asiri sicaklar en çok Güneydogu’da hissediliyor. Hava sicakliginin 42 derecenin üstüne çiktigi Kilis’te, bir vatandas günesin altinda duran mermerin üzerine yumurta kirarak pisirdi. Asiri sicaklara dikkat çeken vatandas, bir sonraki hedefinin ise mermerde et pisirmek oldugunu söyledi.



"10 dakikada yumurtam pisti"

Son 10 yilin en çok sicak günlerini yasadigini söyleyen Mikail Kirlangiç, "Serhat sehrimizde gerçekten kuru bir sicak var. Bu sicaklar insani gerçekten kavuruyor. Insanlar durdugu yerde sicaktan terliyor. Ben de bu yüzden deney yapmak istedim. Dama çiktim ve yumurta kavurmak aklima geldi. Mermerin de sicak oldugunu fark edince yagi koyup üzerinde pismesini bekledim. Yaklasik 10 dakika içerisinde pisen yumurtayi çocuklarla yedik" dedi.



"Bir sonraki hedefim mermerde et pisirmek"

Sicaklarin daha da üst seviyeye çikmasinin ardindan yumurtayi pisirdigi mermerde et pisirecegini söyleyen Kirlangiç, "Bir sonraki hedefim yumurta degil, et pisirmek. Yumurtanin pistigi mermerde günesin sicaginda kiyma pisirecegim. Herhangi bir ates ve takviye sicaklik olmadan sadece günesin isisiyla kiyma pisirecegim" diye konustu.

Kaynak: İHA