Belarus'tan Polonya'ya Yesil Isik

Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko, sinir komsusu Polonya’da yasanan gerilime iliskin, “Polonya ile konusmamiz gerekiyor. Basbakana (Raman Halouçanka) onlarla temas kurmasini söyledim” dedi.

Belarus'tan Polonya'ya Yesil Isik
Rusya ve Ukrayna arasindaki savas sinir ülkeler Polonya ve Belarus’ta diplomatik krize yol açarken, Belarus Polonya’ya yesil isik yakti. Belarus Devlet Baskani Aleksandr Lukasenko bugün yaptigi açiklamada, “Polonya ile ilgili konusmamiz gerekiyor. Basbakana (Raman Halouçanka) onlarla temas kurmasini söyledim. Biz komsuyuz ve komsularimizi seçemeyiz” dedi.

Polonya’nin Belarus sinirina 10 bin asker konuslandirilacagini elestiren Lukasenko, “15 Ekim’de milletvekilligi seçimleri var, tabii ki durumu tirmandirmalari gerekiyor. Polonya, uygun bir sekilde silahlandigini göstermek istiyor” ifadelerini kullandi.

Polonya-Belarus gerginligi

Ukrayna’daki savas nedeniyle Belarus ile gerginlik yasayan Polonya, sinir güvenligini arttirmak için çalismalarini sürdürüyor. Geçtigimiz 2 Agustos’ta iki Belarus helikopterinin tatbikat esnasinda Polonya hava sahasini ihlal etmesi üzerine Polonya, Belarus sinirina gönderecegi asker sayisini 10 bine yükseltmisti.
Kaynak: İHA