Senlik, Üzüm Satislarini Artirdi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafindan bu yil ikincisi düzenlenen ‘Esenli Üzüm Senligi’, en çok da üzüm üreticisinin yüzünü güldürdü. Hasadi yapilmayan üzüm bagi kalmadigini belirten üreticiler, üzüm senlikleri sayesinde ürünlerinin tanitildigini ve birçok ülkeye ihraç edildigini belirtti.

Senlik, Üzüm Satislarini Artirdi
Akdeniz Belediyesinin, bu yil ikincisini düzenledigi ve binlerce kisinin katildigi ‘Esenli Üzüm Senligi’ dolu dolu geçti. Bagbozumu ve ‘en iyi üzüm’ yarismasindan Ayse Dinçer konserine kadar birçok etkinligin gerçeklestirildigi senlikle, Esenli’nin üzümü tüm Türkiye tanitildi. Bu çerçevede Esenli üzümünün birçok ülkeye ihraç edildigi belirtildi. Düzenlenen senlik dolayisiyla Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’a tesekkür eden Esenli Mahalle Muhtari Feyyaz Görgülü, senligin hem Esenli’nin hem de Esenli üzümünün tanitimina büyük katki sagladigini kaydetti.

Suanda kesilmemis üzüm kalmadigina dikkat çeken Görgülü, “Üzümlerimizin fiyatlari iyi durumda. Hatta birçok ülkeye ihracat da yapiliyor” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mevlüde Küçükkaya, “Böyle bir festivale katildigimiz için çok mutluyuz. Hem köyümüzün tanitimi, hem üzüm üreticilerimizin tanitimi için çok faydali oldu. Akdeniz Belediye Baskanimiz Mustafa Gültak’a tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Mahalle sakinlerinden Yasar Gül de Baskan Gültak’in Akdeniz’de yillarca yapilmayan hizmetleri hayata geçirdigini belirterek, “Bu festival ile buranin üzümünü tanitti ve ihracata katkida bulundu. Gerçekten bir belediye baskanina yakisir sekilde çalisiyor. Kendisine çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA