Yarim Asirlik Sorun Çözüldü
Izmit Belediyesi, Mehmet Ali Pasa Mahallesi Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalik Sokak arasinda kalan binalardan son 3’ünü de yikarak yarim asirdir adeta kangren haline gelen sorunu çözdü. Çalismalari takip eden Izmit Belediye Baskan Yardimcisi Cem Güler, "Mahalle sakinlerine hayirli olsun. Burada bundan sonra ki hedefimiz saglikli bir açik alan ve ulasim sistemi olusturmak" dedi.

Fen Isleri Müdürlügü’nün kisa süre içerisinde tamamlayacagi hafriyat çalismalari sonrasinda da bölge daha genis bir hale gelecek ve deger kazanacak. Izmit Belediye Baskan Yardimcisi Cem Güler, Fen Isleri Müdürü Burak Güresen, Emlak Istimlak Müdürü Sinan Karadeniz ve Mehmet Ali Pasa Mahalle Muhtari Yasar Dogan ile birlikte yikim islemlerini takip etti. Heyet, son binadaki yikim çalismasi öncesi açiklamalarda bulundu.
Baskan Yardimcisi Cem Güler, "Mehmet Ali Pasa Mahallesi Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalik Sokak’ta yaptigimiz kamulastirma sürecinin sonuna geldik. 2021 yili subat ayinda baslamistik. Mahkeme kararlari ve kamulastirma süreci tamamlandi. Vatandaslarimizla görüserek 11 parselde toplam 12 binada islem yaptik. Bugün son 3 bina kaldi. Fen Isleri Müdürlügü ekibimiz bu 3 binayi yikiyor. Uzun yillardir kangren olan, vatandaslarimizin da sikayet ettigi bir konuyu çözmüs olacagiz. Bugüne kadar sorunsuz geldik. Bundan sonra ki hedefimiz saglikli bir açik alan ve ulasim sistemi olusturmak. Yangin, deprem ve sel baskinlari gibi afetlerde açik alan ihtiyaci olan bir kentte yasiyoruz. Fen Isleri Müdürlügü, yikim isleri tamamlandiktan sonra bu sokakta kentsel tasarim uygulayarak ulasim ve açik alan kullanimi açisindan uygun hale getirecek. Aydinlatmasiyla altyapisiyla yeniden düzenleyecekler. Mahalle sakinlerine hayirli olsun. Diger mahallelerimizde de sorun teskil eden yerlerde bu çalismalari zaman içerisinde yapmaya devam edecegiz" dedi.
Binalar tahliye edildikçe yikim çalismalarini gerçeklestirdiklerini ifade eden Fen Isleri Müdürü Burak Güresen, "2021 yilinda basladigimiz çalismalar sonucunda bugün son 3 binanin yikimini gerçeklestiriyoruz. Yikim bittikten sonra da hafriyatini kaldiracagiz. Daha sonra da mahalle muhtarimiza danisarak yaptigimiz kentsel tasarim çalismalarini uygulayacagiz. Komple asfalt, kaldirim ve ilgili kurumlarin yapacagi alt yapi çalismalari sonrasinda da dekoratif aydinlatma direkleriyle sokagin daha konforlu ve güvenli hale getirecegiz. Simdiden hayirli ve ugurlu olsun diyoruz" seklinde konustu.
"Mahallemizin yarim asirdir devam eden, kangren olmus bir problemiydi bu"
Önemli bir sorunun halledildigine dikkat çeken Mehmet Ali Pasa Mahalle Muhtari Yasar Dogan ise "Mahallemizin yarim asirdir devam eden, kangren olmus bir problemiydi bu. Bu sorunu çözdügü için öncelikle Izmit Belediye Baskanina tesekkür ediyoruz. Burada yasayan insanlar yillardir mustaripti. Bugünleri göremeden vefat eden birçok vatandas var. Eski binalarda yasamak zorunda kaldilar. Burasi insallah altyapi ve üstyapisiyla güzel bir sokagimiz olur. Bu bölgemize yapilan en hayirli hizmetlerden bir tanesi. Mahallemize sehrimize hayirli olsun" ifadelerini kullandi.
