Türkiye'nin Nobeli, Madencilere Verildi

23. Uluslararasi Sevgi, Baris, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda verilen ve Türkiye’nin Nobel’i olarak kabul edilen Sevgi, Baris, Dostluk (SBD) ödülü, 6 Subat depremlerinde Türkiye’nin gururu olan TTK Maden Isçilerine verildi. Belediye Baskani Halil Posbiyik, ‘Kahraman madencilerimize Sevgi, Baris, Dostluk ödülünü takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Madencilerimiz her zaman oldugu gibi ülkemizin gururu oldu” dedi.

Türkiye'nin Nobeli, Madencilere Verildi


Kdz. Eregli 23. Uluslararasi Sevgi, Baris, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsaminda verilen Sevgi, Baris, Dostluk ödülünün ikincisi, 6 Subat depremlerinde ülkenin gururu olan TTK Maden Isçilerine verildi.

Festival için alanda bulunan onbinlerce halkin önünde ödülü almak üzere TTK Arama Kurtarma Ekibi ile GMIS Armutçuk Sube Baskani Sanver sahneye davet edildi. Belediye Baskani Halil Posbiyik ve esi Neriman Posbiyik sahneye çikarak SBD ödülünü takdim madencilere takdim etti.

Belediye Baskani Halil Posbiyik, 6 Subat depremlerinde madencilerin fedakarca çalistiklarini ve bir çok hayat kurtardiklarini belirterek; sunlari söyledi:

“Bu yil Festival Yürütme Kurulu toplandi ve hiç tereddütsüz oy birligiyle TTK Arama Kurtarma Ekibine, yani madencilerimize tüm madenciler adina Türkiye’nin Nobel’i olan Sevgi, Baris, Dostluk ödülünü vermeye karar verdi. Bu ekip bütün madencilerimizi temsil ediyorlar. Onlar bizim kahramanlarimiz. En acili günlerimizde, kendi canlarini feda ederek kurtarma ekibi olarak inanilmazi basardilar. Sadece Türkiye’de degil, Avrupa’da da büyük ses getirdiler. Biz Eregliler olarak onlarla iftihar ediyoruz. Onlar bizim canlarimiz. Hem cesaretlerini, hem hayatlarini ortaya koydular. Allah onlardan razi olsun. Bütün madencilerimizi saygiyla selamliyorum. Sehit olan madencilerimizi rahmetle, minnetle, sükranla aniyorum. Kahraman madencilerimize Sevgi, Baris, Dostluk ödülünü takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Madencilerimiz her zaman oldugu gibi ülkemizin gururu oldu.”

Ödülü madenciler adina alan GMIS Armutçuk Sube Baskani Sanver Turan ise sunlari söyledi:

“Genel Maden Isçileri adina, madencilerimiz adina degerli baskanimiza düsüncesinden ve ödülünden dolayi çok tesekkür ediyorum. Sag olsun, varolsun. Her sey bu millet için, bu vatan için. Tesekkür ediyoruz.”

Ödül töreninde, madencilerin fedakarca yaptigi çalismalara iliskin sunulan video, alanda bulunan seyircilere duygulu anlar yasatti, bir çok kisi gözyaslarina hakim olamadi. Zonguldakli madenciler, halkin yogun alkislari arasinda sahneden ayrildi.
Kaynak: İHA